Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Första nollan, halvvägs till tusen och senaste nytt från damlaget

5 januari 2020 11:02
Dam

Damerna avslutade 2019 på bästa sätt genom att bortslå nykomlingen Skoghalls IBK med klara 9-0. När Johanna Ejdelind satte dit 5-0 målet innebar det att laget gick upp på 500 gjorda mål i damernas SSL sedan starten. En annan milstolpen var den intakta nollan bakåt som var Elin Rosén första i SSL.


Hemsidan ställde några frågor till Huvudtränare Mikael Jeppsson:

Näratvåsiffrigt framåt och bibehållen nolla bakåt mot nykomlingen Skoghalls IBK i förra omgången. Kommentar på matchen.

Jag är väldigt nöjd med hur vi tar oss ann matchen från början till slut. Vi tummar inte på några detaljer och spelar beslutsamt efter vår gameplan. Extra glädjande att Elin får hålla nollan och att alla formationer producerar framåt. Sju olika målskyttar tyder på ett brett register när det kommer till att producera och plus i kanten till det för dagen två backparen som bidrog starkt i bägge riktningarna.

Ni innehar just nu en femteplacering i tabellen och har aldrig tidigare tagit så mycket poäng efter en halv säsong. Blickar ni upp eller neråt i tabellen inför andra halvan av säsongen?

Vi är såklart glada och stolta över de poäng vi har spelat in men just nu betyder det ingenting. Vi tittar varken upp eller ner i tabellen utan på oss själva för det är fortsatt mycket hårt jobb som kommer att krävas. En grundmålsättning för alla matcher nu när serien vänder är ju att göra en bättre prestation än i första mötet. Det får vi räkna med att alla lag kommer att göra mot oss!

I nästa match väntar topplaget Pixbo som ni i säsongspremiären förlorade klar med 3-9 mot. Vad krävs för att ni ska göra en jämnare match på måndag?

Förlusten i höstas var odiskutabel men jag tycker att siffrorna inte fullt ut speglade matchen, iaf sett till våra tre mål som borde varit något fler. Då gör vi för många misstag som Pixbo är för bra för att inte utnyttja. Dessutom var det SSL-premiär för många av våra spelare. Så vi får börja med att göra färre misstag och bli mer effektiva så är vi en liten bit på vägen. Men vi får som sagt räkna med ett starkare Pixbo också! Det ska hur som bli riktigt kul med match igen!

I förra hemmamatchen (Mora 21/12) såg vi Johanna Nilsson göra comeback i SSL-laget, hur är läget där?

Johanna gjorde en stark match mot Mora men på måndag är hon inte med då hon just nu är i Gävle för att coacha hem medaljer till Skånelaget Flickor 16. Skånelaget har startat riktigt bra med tre vinster och inga insläppta mål och jag tycker det är jättepositivt att vi har börjar producera ledare med egen spelmässigt elitmeriterande bakgrund

…och allmän status i truppen?

Klara Fjordar har tyvärr beslutat sig för att avbryta sin SSL-satsning och har lämnat laget. Hon fick inte ihop satsningen med sina studier. Sen har vi fått mer klarhet i Elin Bernhardssons skada som hon ådrog sig i Czech Open. En längre rehabilitering är att vänta och tyvärr blir hon borta resten av året. I övrigt är alla hela och friska.

Då avslutar vi intervjun med att tacka Klara för tiden i Malmö FBC och önska Elin lycka till med rehabiliteringen.

På måndag (6/1) kommer som sagt topplaget Pixbo till Baltiska hallen! Matchen börjar 16.00 och dagen till ära har entrén ett finfint erbjudande om ”gå 2 betala för 1”!

Matchschema (hemma) – januari

  • Mån 6/1 kl 16.00: Pixbo
  • Fre 17/1 kl 19.00: JIK (AW)
  • Sön 19/1 kl 13.00: Dalen

Alla matcher spelas i Baltiska hallen. På onsdag (8/1) släpper vi biljetterna till den 17/1 After Work.