Vinst i hemmapremiären
2022-10-04 13:02
Maja som gör en fin debut i D1

Vinst mot Kävlinge hemma

Kävlinge sprang vi på i Baltic cup som slutade med vinst. I lördags fick tjejerna kriga desto hårdare för alla tre poäng skulle stanna i Malmö!

Matchen startar egentligen på sämsta tänkbara sätt där Kävlinge ohotat framför mål får stå och pilla in en retur. Efter målet tar vi över mer och mer av spelet men utan någon utdelning medan Kävlinge ständigt hota med sitt raka spel mot vårt mål. Inte helt oförtjänt blir det 2-0 i slutet av perioden där vi än en gång är för snälla framför Sandra i Malmömålet.

I paus pratar vi om att driva upp tempot i matchen och att vara noggranna i reträtten. Tidigt i perioden får vi äntligen hål på Kävlinges duktiga målvakt där Elin Johansson trycker in sitt första mål för dagen i sin comeback!
Elin var inte klar där utan i PP som följer trycker hon in ett direkt skott på pass av Ellenor. Vi fortsätter trycka på och får både in 3-2 och 4-2 i periodens slutskede via ett självmål och Elins 3e för dagen och i perioden 🎩🎩🎩.

Inför sista perioden gör vi ett byte där unga Maja Grünthal (06) gör debut i kassen. Maja får inte mycket hjälp av spelarna när Kävlinge på backhand volley slå in 4-3 helt otagbart för Maja i kassen. Vi fortsätter skapa väldigt många fina chanser men skärpan i sista tredje delen är inte där och Kävlinge får två powerplay som vi reder ut mycket tillhjälp av riktigt duktiga Maja i målet. Tillslut lyckas Ellenor sätta dit 5-3 målet på pass av Therese som gör sin andra assist för dagen.

En svår match där Kävlinge gör det svårt för oss i sista tredjedelen och verkligen täcker skott och försvara sin målvakt. Vi gör spelmässigt en bra match där vi får ner bollen djupt, använder våra backar och kommer till en mängd 100% målchanser.

Några tjejer som är värda stt nämna är Elin J gör 3 mål i sin comeback, fler lär det ublir! Frida Johansson som gör en stabil match i försvaret. Maja Grünthal som gör flertalet matchavgörande räddningar och är trygg som sista utpost. My Persson och Molly La Cerva gör en fin insats och snart kommer poängen trilla in för även denna duo.

Nu blir det gnugga detaljer och förberedda oss för den tuffaste bortamatchen detta året mot förhandsfavoriten Munka Ljungby nästa lördag 13:30!
Tjejerna behöver ett stöd! Vi ses i hallen!
Vinst i seriepremiären
2022-09-26 08:41

Dagen många spelare längtar efter var äntligen här, seriepremiär! IK Stanstad borta är en tuff uppgift och laget visste att det var viktigt med påkopplade huvuden från start.

Vi får en bra start där Evelina tidigt i matchen sätter 1-0 till Magenta! Den första perioden präglas mest av närkamper och inte riktigt något ordnat spel från vår sida samtidigt som Stanstad gör det svårt för oss. Vi pratar i paus om att sätta mer fart på bollen och gör lite små taktiska justeringar. Andra perioden startar lite som första slutade med ställningskrig och det är oerhört skönt när Ellenor sätter dit 2-0 målet. Tyvärr är lyckan kort och Stanstad reducerar bara ett par minuter efter på något slumpartat men inte alls oförtjänt viss. Vårt PP i andra perioden är oerhört effektivt vilket leder till en 4-1 ledning inför tredje perioden.

Den sista perioden gör vi tidigt 5-1 via en fin spelvändning när Stanstad går upp och sätter en högre press. Efter det gör My ett mål för oss samtidigt som Stanstads utan tvekan bästa spelare Sara Berglind gör 2 mål varav det sista är en riktig delikatess där vi blir helt bortlurade.

Stanstad kommer att göra det svårt för många lag i serien och jag tror med säkerhet att när vi summerar serien i mars kommer Stanstad vara på rätt sida strecket. Vi tackar Stanstad för en fin premiär och inramning och önskar er lycka till i serien.

Generellt premiären är gjord och tre poäng in på kontot. Vi tar med oss fina spelvändningar och våra speciellteams som varit fokus på i förra veckan och blickar framåt mot Kävlinge på lördag kl 16:00 i stadionhallen.

Tindra utsågs välförtjänt till matchens lirare!

Vinst och gruppseger i Halörhallen
2022-09-08 11:44

Baltic cup förde med sig en mängd positiva erfarenheter men allt har sin baksida. Veckorna efter har präglats av sjukdom i stora delar av truppen.

Matchen mot fjolårets serievinnare Höllviken IBF visste vi på förhand kommer blir tuff men spännande utmaning för våra unga tjejer.

Uppvärmning var den bästa på hela säsongen och samtliga tjejer var laddade när matchen skulle blåsas igång. Magenta startar matchen bra och vi kommer till många bra situationer första 12 minuterna men tyvärr utan utdelning. Sista 8 minuterna blir "vi" en smula för övermodiga och lite för ofta försöker hitta in med en avgörande pass centralt. I Försvarsspelet hamnar vi något snett i ett antal sitatuationer och Höllviken får in en boll sent i perioden något turligt men inte helt oförtjänt.

Inför andra perioden gör vi några enstaka justeringar i försarsspelet och borde kanske fått utdelning på några av de omställningslägen som skapades. Höllviken får en utvisning och vårt PP skulle nu sättas på prov. I ärlighetens namn riktas en stor kritik till undertecknad som inte har tränat specialteams nämnvärt på träningarna ännu och vi släpper faktiskt in 2-0 på en kontring efter ett "billigt" bolltapp. Efter 2-0 målet har vi en 8 minuters perioden i matchen där vi blir nertryckta ordentligt och får även en utvisning vilket bidra såklart. Vi rider ändå ut stormen och lyckas under den sista minuten både reducera via Sara Mainz Ohlsson (Meja) och kvittera via Ellenor Mikalesson (Sara) och får med oss 2-2 in i periodpaus.

Nu är det faktiskt dags för ledarstaben att väcka till laget och vi slänger runt i femmorna där framförallt Meja går in som back och My kliver in som forward. Nu handlar det bara om att våga spela en offensiv innebandy och att våga skjuta betydligt mer än vad vi gjorde i andra perioden.

Mardrömsstart på tredje perioden där Sara får utvisning för slag där i mitt tycke bägge spelarna försöker slå på boll som studsar och bägge två träffar varandras klubba. Hur som helst pp igen för Höllviken och denna gången på något märkligt sätt studsa bollen in bakom Sandra i Malmö kassen och 3-2 till Höllviken. En än gång som så ofta förr blir det en kompensations utvisning på Höllviken och tyvärr kan vi inte nytja detta PP heller men vi släpper iallafall inte in något denna gång....

Det dröjer framtill matchminut 9 innan Evelina Bengtsson kliver in i matchprotokollet och på något märkligt vis lyckas lobba målvakten från ingen vinkel (Hon säger att det är meningen så vi får lite på det). 3-3 och inte helt orättvist. Nu driver vi på tjejerna på bänken att det handlar om att våga gå för tre poäng och att pressa högre.

Med drygt fem minuter kvar bryter Evelina ett uppspel och skapa en 2 mot 1 vilket avslutas med att Sara skjuter in 4-3 till Malmö på pass från Evelina! Malmö leder äntligen matchen. Vi spelar stort och kontrollerat sista minuterna och har bud på ett mål till men skärpan är inte riktigt där. Med en minut kvar tar Höllviken timeout och gör ett sista ädelt försök men Evelina stänger matchen med sitt 5-3 mål i öppen kasse från syster Ellenor.

Sammanfattningsvis tycker jag detta är en bra division 1 match som faktiskt kunde hållt ännu högre klass om det hade tillåtits ett lite mer fysiskt spel. Kul att får arbeta med Ida Gyllensjö från SSL som gör en bra och stark insats. Det är ännu tidigt på säsongen men nu ska vi sätta sista bitarna i spelet där framförallt specialteams behöver får sin tid att tränas på.

Nu går tjejerna in i två veckors träning innan Stanstad väntar på bortaplan.

Malmö vinner gruppen i Skånemästerkapen och är därmed vidare till Kvartsfinal i december.

Matchenslirare utsedd av Sara blev Evelina som gör en bra match som både back och forward!

Poäng:

Sara 2+1

Evelina 2+1

Ellenor 1+1

Meja 0+1

Kommentar från ledarstaben:

" En match med mycket upp och ner i matchen från båda lagen. Vi startar bra men höllviken äter sig in i matchen mer och mer. Andra periodens första 10min är urusla och där ska vi vara glada att vi inte släpper ett par mål. Sandra i kassen gör ett par viktiga ingripande som håller oss kvar i matchen. Sen gör vi 2st snabba mål i slutet av andra perioden och har en bra känsla in i 3e perioden. 3e perioden får vi ett par domslut som gör att vi hamnar på bakfoten och tappar lite fokus på vårt egna. Men en otroligt stark trupp som växlar upp och springer sönder Höllviken med sin press vilket resulterar i 2 mål och vi kan punktera matchen i öppen kasse. Stolt över tjejerna att kunna ha rätt fokus och växla upp när det behövs som mest!" / Kim, Assisterande tränare
Silver och straffdrama i Baltic Cup
2022-09-01 14:40

Baltic cup 26/8-28/8

28 förväntansfulla tjejer samlades i Malmö för att bege sig till Karlskrona och Baltic cup. Två lag var anmälda, ett i Damklassen och ett i Damjunior 18. En helg där fokus låg på att alla tjejer ska får speltid samt att arbeta vidare med gruppdynamiken. Dirket till campingen och checka in och vidare mot hallen för att möta Karlskrona.

FBC Karlskrona – Malmö FBC 1–4

Första matchen skulle spelas mot FBC Karlskrona som vi inte visste jättemycket om. Matchen startar ganska trevande där det märktes att incheckningen och resan satt i benen hos tjejerna. Ganska kontrollerat vinner vi denna match med 4–1 efter bland annat 2 mål av den notoriska målskytten Sara Mainz Ohlsson på assist av Therese Gabrielsson. Utöver det gör Molly La Cerva sitt första seniormål för Malmö FBC!

Målskyttar: Sara x2, Molly, Elin

Assist: Therese x2, Ellenor

Malmö FBC- FBC Lerum 2-3

Efter att fått middagen helt förstörd via behöva flytta ut ur stugor på grund av överbokning kom vi till spel mot FBC Lerum som vi visste är ett bra lag som bland annat slog ut Höllviken i kvalet till allsvenskan. Matchen startade på sämsta tänkbara sätt där Lerum direkt på tekning gör mål och underläge är ett faktum. Tyvärr förlorar vi denna match där vi är lite för ”tunna” framför Sandra i målet. Positivt är att vi verkligen sätter vårt försvarsspel och att vi tror på den spelidé vi har. Stor eloge till tjejerna i laget. Efter ett bra samtal i omklädningsrummet blickar vi framåt mot lördagen!

Målskyttar: Sara, Rakel

Assist: Therese

Malmö FBC DJ- Åby IBK Ungdom 5–2

Efter två matcher för några av tjejerna var det dags att ta emot Åby där Malmö håller i taktpinnen från start till slut. En okej genomförd match där vi blir lite övermodiga efter ganska tidigt gå upptill en två målsledning som aldrig riktigt kändes hotad. Wilma gör sitt första men inte sista mål för Malmö i denna match.

Målskyttar: Rakel, Molly, Isa, Sol, Wilma

Assist: Mimmi x2, Vera, Isabell, My

Växjö IBK U- Malmö FBC DJ 2–1

Förutsättningarna inför matchen var tydliga vinst, oavgjort eller förlust med 1mål skulle säkra gruppsegen. Detta är en svag insats av oss där vi redan tidigt kommer fel i byten, spelar för svårt och springer alldeles för mycket med bollen. Detta leder till att vi ligger under med 2–1 efter första perioden. Maja Jarleklint gör ett jättefint mål på pass av Selma Vensryd. Vi bestämmer oss för att gå in och spela mycket enklare och gå rakare på mål. Vi i ledarstaben tycker vi gör en mycket bättre andra period även om det tyvärr inte räcker till vinst. Malmö vinner ändå gruppen och i semifinal väntar Landvetter.

Mål: Maja Jarle

Assist: Selma

Malmö FBC- Kävlinge 4–0

Även denna match startar lite krampaktigt där debuterande Maja Grünthal i målet tvingas till flertalet kvalificerade räddningar. Till slut får vi i gång bolltempot vilket också resulterar i att vi får håll på den duktiga Kävlinge målvakten. I andra perioden fortsätter vi med ett högt tempo vilket resulterar i att slutsiffrorna skrivs till 4–0. En stor eloge till Kävlinge som krigade hela vägen trots den tunna truppen i denna match. Kul att Maja får hålla nollan i sin första D1 match men det var inte den sista nollan för D1 i denna turnering. Malmö FBC Vinner nu gruppen och i kvartsfinal väntar Växjö.

Målskyttar: Sarax2, Ellenor, Elsa

Assist: Evelina, Maja, Therese, Lisa

Slutspelsdags:

Semifinal: Malmö FBC DJ- Landvetter Wings 3–4

Malmö tar ledningen ganska omgående igenom Sol som var en positiv injektion matchen igenom. Tyvärr kvitterar Landvetter ganska omgående. Denna match präglades av många fysiska kamper på plan där Landvetter gav Malmö FBC en lektion i hur spelvändningar ska se ut. Vi kvitterar ganska omgående men matchminut 6 och 7 blir avgörande där Landvetter springer i väg till en tvåmålsledning.  Malmö lyckas aldrig riktigt komma i kapp även om det är nära i slutet där ändå Landvetter går vidare rättvist till Final. Nya tag till bronsmatchen på söndag!

Målskyttar: Elin, My, Sol

Assist: Isabell, Evelina

Kvartsfinal: Malmö FBC- Växjö IBK U 4–0

Direkt över på planen på andra sidan för att spela kvartsfinal mot Växjö. Detta är den absolut bästa prestationen på hela turneringen. Vi spelar stort med ett stort bollinnehav och skapar en mängd stora målchanser. Sandra i målet gör en stabil insats med ett par kvalificerade räddningar och utsöndrar en trygghet till resterande spelare i laget. Vi tar tag i taktpinnen direkt och pressar våra motståndare lite högre upp i planen och Ebba gör välförtjänt 1–0 redan i tredje matchminuten. Vi fortsätter att spela en attraktiv och rolig innebandy och under periodens slutminuter kan vi springa i väg till 3–0. I Periodpausen bestämmer vi oss för att fortsätta trycka på och att hjälpa Sandra i målet att hålla nollan. Therese stänger matchen direkt med sitt första mål i turneringen och gör 4–0 vilket också blir slutresultatet! Sandra håller nollan och alla 18 utespelare får matchtid i en kvartsfinal! Nu väntar teambuildning med aktiviteter och pizza för att ladda upp inför morgondagens semifinal mot lokalkonkurrenten IBK Lund!

Målskyttar: Ebba, Ellenor, Maja, Therese

Assist: Therese, Eve, Sara

Semifinal: Malmö FBC- IBK Lund 2–1

Domaren hinner knappt blåsa i gång matchen innan IBK Lund smäller dit 1–0 bakom en chanslös Sandra i Malmö  kassen. Än en gång slarv i egen zon som straffar oss direkt. IBK Lund är betydligt hetare i början av matchen och 1–1 målet av My som är ett riktigt konstmål känns inte alltför rättvist. Efter en liten utskällning av kapten Mikaelsson bestämmer vi oss för att får ner bollen djupt samt att våga anfalla med fyra spelare. Detta resultera i att matchbilden vänder över till oss i andra perioden. När 2–1 målet kommer av Ellenor känns det inte helt orättvist. IBK Lund tar ut målvakten och satsar allt framåt men vi reder ut detta ganska komfortabelt. En stor eloge till Lund som efter sjukdomar och skador ändå lyckas hålla tempot uppe. En bra och rolig match med mycket närkampsspel och fart, precis som ett derby ska vara! Vi är i final!

Målskyttar: My, Ellenor

Bronsmatch: Malmö FBC- Växjö IBK U 4–5 Efter straffar (2–2)

En match med två olika nyanser. Vi startar matchen väldigt trevande och huvudena är inte riktigt påkopplade. Växjö tar ledingen välförtjänt efter slarv där Malmöspelarna försöker spela innebandy stillastående. 2–1 till Växjö är absolut välförtjänt efter första perioden. Andra perioden är den bästa perioden jag har sett DJ 18 spela. Presspelet är kontrollerat och bra och vi vinner enormt mycket boll och skapar en mängd chanser. Vi gör ett frislagsmål som håller oerhört hög klass där Vera smäller in den i bortre krysset. Sudden är även den i Malmös favör men Växjö sticker upp med ett par vassa kontringar. Matchen går till straffar och där är Växjö vassare och Malmö hade svårt att får ihop fem straffskyttar. En oerhört viktig match för oss där vi fick kvitto på att vårt försvarsspel sitter och att vi skapar väldigt fina målchanser. Grattis Växjö till 3e platsen.

Målskyttar: Wilma, Vera

Assist: Maja Jarle, Molly

Final: Malmö FBC- Landvetter Wings 2–3

Bensinen tog slut…. Ja det sammanfattar nog denna match ganska bra. Vi startar matchen helt okej och har ganska bra koll på vår motståndare. Vi går ner oss ett par minuter vilket blir kostsamt. Landvetter gör både 1–0 och 2–0 inom loppet av 2 minuter. Sara lyckas än en gång trycka in en reducering och resultatet 2–1 står sig perioden ut. Vi bestämmer att nu ger vi järnet och ger det en chans och försöker gå upp och störa våra motståndare. Dock kommer en riktig kalldusch när 3–1 kommer efter räknefel i mitten. Evelina som gör ytterligare en strålande insats ser Sol fri i mitten som inte göra några misstag, 3–2 med drygt 8 minuter kvar. Malmö tar ut målvakten och är nära i slutet men tyvärr räcker vi inte till denna gång. Lite för många trötta huvuden och kroppar efter en väldigt lång helg med en massa speltid på majoriteten av spelartruppen! Vi gratulera Landvetter Wings till en välförtjänt seger och tackar för en bra genomkörare!

Målskyttar: Sara, Sol

Assist: Evelina x2