Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

GULDHJÄLTAR, COMEBACK, REKORDPUBLIK & TOPPMATCH

22 december 2019 12:38
Dam

Det var en minst sagt händelserik eftermiddag i Baltiska hallen! Bästa förutsättningarna med ett laddat hemmalag och topplaget KAIS Mora på besök levde också upp till alla förväntningar inför en rekordpublik.


Guldhjältar

Inför matchen passade vi på att ge de svenska guldhjältarna lite välförtjänt uppmärksamhet. Förutom vår egen stjärna Ellen Rasmussen så återfinns Anna Wijk, Johanna Hultgren, Amanda Hill och Moa Gustavsson i Mora-laget.

Matchen

Mora satte tonen direkt genom att sätta 0-1 i PP precis sekunderna innan Malmö blev fulltaliga. Andrea Gämperli (Ellen Rasmussen) kvitterade till 1-1 efter ett ursnyggt anfall. Därefter var det Mora som både tog ledningen och utökade den till 1-3. Men på knappa minuten hade Tereza Urbánková (Josefine Keller) och Andrea (Ellen) kvitterat till 3-3 tid 12.57. Redan där hade den rekordstora publiken fått rejäl valuta för pengarna (förvisso fri entré, men ändå). Den 2:a perioden var 13 sekunder gammal när Maja Ekström (Ellen) tryckte upp 4-3 och när sen Ellen hittade vägen via en matberedningsplats till 5-3 så steg temperaturen i Baltiskan till kokpunkten. Tyvärr fick Mora sista påhälsningen i protokollet till 5-4 i magenta PP och tog därefter initiativ av matchen. Tidigt i den 3:e perioden var det kvitterat igen efter ett frislag av bortalaget och därefter tillbakatagen ledning i ännu ett PP. Malmö radade upp chanser men var det inte siktet som var felinställt eller marginalerna på rätt sida så satt en målvakt och gjorde matchavgörande räddningar. Moras skarpskytt punkterade sen tillställningen när malmömålet var tomt.

Sneakers Corner

Vår nya samarbetspartner Sneakers Corner var på plats och rattade bollkastartävlingen ”Däcket” där en lycklig vinnare gick hem med ett presentkort på ett par splitter nya sneakers. Ni har väl förresten inte missat att alla medlemmar i Malmö FBC har 20 % på ordinarie sortiment i butiken! Se erbjudandet i medlemsappen.

InnebandyEsset

En av våra matchvärdar för dagen InnebandyEsset var på plats och delade ut pris till ”Matchens lirare” i de bägge lagen. I hemmalaget var det Ellen Rasmussen som med b la 1+3 i protokollet stod för jättestark insats och i moralägret blev det inte helt oväntat Anna Wijk vars 6 assister i matchen var den som var högst bidragande till att alla poängen åkte hem till Dalarna.

Fans Corner

Efter matchen kunde alla fans träffa guldhjältarna plus de internationella stjärnorna Cecilia DiNardo (Danmark), Tereza Urbánková (Tjeckien) samt Andrea Gämpeli (silver med Schweiz) i ”Fans Corner” ute i foajén. Av den proppfulla kön som ringlade sig över 20 meter att döma var det en minst sagt uppskattad krydda på matchen. Spelarna fick signera idolkort så pennorna glödde och fansen fick ta mängder med bilder.

Comeback

Hemmalaget bjöd också på en härlig comeback i form av Johanna Nilsson som stod för en stabil insats från en backposition. Mer info kommer #staytuned

Publiken Sist men absolut inte minst, dessutom rättare sagt klart störst var den för dagen rekordstora publiken på 745 personer. Stort TACK för att ni kom och vi ses igen 2020. Extra kredd till klacken som höll igång med trummor och flaggor, ni är grymma!

Nästa match

Därmed är det färdigspelat för damlaget 2019 men misströsta inte för det nya året startar upp en rejäl nyårsraket när Baltiska hallen får besök av ånyo ett topplag i form av Pixbo! Den matchen spelas måndagen den 6:e januari kl 16.00, missa inte det!

Därmed återstår det bara att från oss alla till er alla önska en riktigt God jul & Gott Nytt Magenta År.

_Ps: Håll uppsikt på vår hemsida- och sociala medier för även om det är juletider så vet man aldrig om det dyker upp något…. _