Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Viktig vinst emot Karlstad i sudden

6 januari 2019 22:00

Malmö drog det längsta ståret när Karlstad besegrades med 6-5 efter sudden


Herrarna begav sig under söndagen upp till Karlstad för att spela omstarten av serien efter några veckors jul och nyårs uppehåll. Matchen blev en nagelbitare där Malmö kunde vinna med 6-5 i sudden efter en moralisk stark upphämtning i den tredje perioden. Så här tycker tränare Jörgen Hansen om matchen.

I premiären förlorade ni mot Karlstad hemma, idag vinner ni borta, en bättre start på omstarten, hur är känslan? Det är skönt att åka härifrån med en vinst, jag tycker att det märks på oss idag att vi haft några veckor utan matcher samt en att vi har en lång bussresa i benen men killarna visar en fantastisk moral och inställning, framförallt när Karlstad med 6 minuter kvar av matchen tar ledningen på nytt med 5-4 att vi då kan visa en så pass stark moral att komma tillbaka ännu en gång. Sen hade vi klart som målsättning att ta med oss samtliga tre poäng hem till Skåne men en vinst är alltid en vinst

I den första perioden kändes Karlstad piggare och hungrigare än ni, vad gjorde ni för justeringar för att få igång benen? Jag delar samma uppfattning där, det kändes som om vi hade lite för stor respekt för Karlstads offensiv vilket jag får ta på mig då killarna går på den gameplan som jag som tränare skapar. Vi blir stillastående och ger Karlstad för mycket tid med bollen så att dem omsorgsfullt kan välja sina passningar och spelval vilket gör att vi tvingas spela efter deras taktpinne hela tiden och det sätter oss i den situationen. Men i den andra perioden kommer killarna igång bättre och testar sig fram lite i presspelet och vi får träff vilket ger oss andra förutsättningar och när vi väl får lite medgång i spelet idag så vaknar vi till liv.

Vad tar ni med er från denna match förutom vinsten? Vi tar med oss en moralisk stark insats och hur viktigt det är att ha en stark laganda att bygga en grupp på. Det här laget är i sin särklass en unik grupp med fantastiska individer som verkligen älskar att umgås med varandra, tar hand om varandra och står upp för varandra i ur och skur. Ett fantastiskt lag där alla är accepterade för vem dem är och vad dem gör för varandra!

Vinsten idag innebär att ni kliver upp på fjärdeplats i tabellen och på femteplats på lika många poäng huserar Fagerhult som ni möter i nästa match, vad är dina tankar om detta? Sjukt kul, vi jobbar med en omgång i taget och visste om förutsättningarna av en vinst idag. Nu väntar en ny vecka med träningar och förberedelser inför nästa spännande match. Först vill vi få landa i denna matchen och göra avslut på den innan vi tar oss an Fagerhults parkettgolv. Jag tror däremot att matchen emot Fagerhult kommer att bli något utöver det vanliga både för spelare, ledare och publik. Vi har skaffat oss en enormt spännande och rolig utmaning inför nästa helg mot ett enormt bra lag.

Nu väntar en lång bussresa hem, hur hanterar man den på bästa vis efter en vinst? Jag kommer njuta och kolla Netflx, killarna kommer väl ha sina tävlingar och FIFA-spel

Tack till Jörgen och laget och på återseende nästa vecka!