Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Rasmussen firar 200 med nytt kontrakt

24 februari 2019 17:59
Dam

Ellen Rasmussen spelar idag sin 200:e match i Malmö FBCs damlag! Och fler ska det bli för Ellen har precis signerat ett nytt avtal med sin moderklubb.


Malmö FBCs och Svenska landslagets stora stjärna Ellen Rasmussen har varit sin klubb trogen i alla år. I klubbens representationslag kommer hon idag upp i 200 matcher. Ett respektingivande antal matcher för en 23: åring och än mer imponerande blir det sett till att hon på de 199 föregående matcherna har presterat totalt 444 poäng. Ganska jämt fördelat på 238 mål och 206 assist.

Inför säsongen utnämndes Ellen till lagkapten och skolades dessutom om till center efter att alltid befunnit sig på en forwardsplats. En roll och position som Ellen har skött med bravur vilket inte bara har minst återspeglats i laget utan även i landslaget där hon har klivit fram som en bärande spelare i sin formation. Att Ellen alltid har varit viktig för Malmö FBC råder det knappats något tvivel om och även det främst återspeglades av det hon presenterar på plan ska man inte glömma att hon är en stor förebild för den skånska innebandyn.

Ellen som är en egenfostrad spelare uppväxt ett stenkast från Kirsebergs Sporthall har knappast saknat anbud genom åren. Nu står det dock klart att Ellen förblir Malmö trogen och Klubbchef Mikael Jeppsson kommenterar det hela med:

”Ellen är trygg och tror på det vi gör i Malmö, det tillsammans med hennes enorma målmedvetenhet gör att hon fortsätter utvecklas. Dessutom har steget till lagkapten och positionsbytet har verkligen gett utvecklingen ett extra lyft. Det är också en ynnest att samarbeta med spelare som har fötterna på jorden, ett stort hjärta för klubben och ett driv att inte bara utveckla sig själv utan hela laget!”

Ellen själv kommenterar sitt nya avtal enligt följande:

”Malmö FBC har en alldeles för stor plats i mitt hjärta för att jag ska kunna lämna klubben. Glädjen och kärleken som jag får varje träning och match gör mig motiverad att fortsätta min innebandykarriär hemma."

Jag tror att vi inom några år kommer att fightas om topplatserna i SSL och därför vill jag i framtiden spela här.”

Ellen har varit med om många milstolpar i sin och Malmö FBCs historia. Från första SM- gulden på ungdomssidan, avancemang till SSL, VM-guld, individuella utmärkelser med mera kliver hon även upp som den spelare som har spelat flest seniormatcher i Malmö FBC. Noterbart är att Ellen som tyvärr missade föregående match pga sjukdom dessförinnan spelade hela 199 matcher på raken!

Men att Ellen idag ställde sig på plan för den 200:e gången i A-lagssammanhang har hon förmodligen ingen aning om.

Ellen Rasmussen

  • VM-guld med U-19 landslaget 2014
  • Årets Rookie i Svenska Superligan 2016
  • VM-guld med damlandslaget 2017
  • Årets idrottskvinna i Malmö 2017
  • Årets idrottsprestation i Malmö 2017
  • Årets damspelare (innebandy) i Skåne 4 gånger
  • Vinnaren i den interna poängligan säsongen: 11/12, 12/13, 13/14, 14/15, 15/16, 16/17, 17/18 & snart 18/19
  • Egenfostrad spelare

Källa: Pressrelease