INFÖR HEMMAMATCHEN EMOT RÖKE IBK

12 oktober 2019 18:25
HERR A

Det är dags för säsongens andra hemmamatch när Skåne och seriekollegan Röke IBK gästa Kirsebergs sporthall under söndagen

Det blev en tung förlust för herrarna emot seriekollegan IBK Lund i torsdags när man förlorade i sudden med 6-5 mot ett hungrigt och viljemässigt starkt IBK Lund. Nu väntar den sista matchen på säsongens första NHL-vecka när Röke IBK gästar Kirsebergs sporthall under söndagen

En tung förlust i sudden emot IBK Lund, hur gick snacket efteråt? Det var givetvis en stor besvikelse i omklädningsrummet efter matchen, vi kände alla att vi inte kom upp i den nivå vi kan och att vi inte fick matchen dit vi ville utan föll in i Lunds game-plan och straffades hårt på de. Vi kan kräva så mycket mer av varandra än vad vi fick ut i matchen och får helt enkelt ta lärdom av matchen och jobba vidare.

Ny match på söndag när Röke IBK, vad behöver ni förbättra för att ta tre poäng För att vi ska kunna vinna emot Röke krävs givetvis att allt blir bättre än i torsdags men framförallt måste vi tydligare genomföra vårt spel. Om vi låter motståndarna spela innebandy på ett sätt dem är bäst på, på bekostnad av att vi gör de vi är sämre på så kommer förmodligen ekvationen i många fall vara till fördel för motståndarna. Så mycket handlar om att göra vår grej och göra det bättre än motståndaren i alla situationer byte för byte, period för period.

Vad vet ni om Röke på förhand? Röke är ett bra lag, har en del duktiga spelare som spelat med varandra under många år och hittar varandra i sömnen, framförallt pratar vi om Jacob Eliasson och Joakim Larsson så klart. Det gäller att vara påkopplad från början och vilja både vinna dueller och käka skott.

Hur ser statusen ut kring truppen inför matchen? Ludvig Andersson är tillbaka så inför denna match saknas endast långtidsskadade Gustav Rundgren. Första gången denna säsong som vi har så stor andel av truppen tillgänglig vilket i sig är riktigt härligt.