Förlust mot Pixbo

7 januari 2020 13:01
Dam

Precis som i säsongspremiären så förlorade damlaget mot topplaget Pixbo.

Det var annars hemmalaget som började bäst genom 1-0 av Frida Mainz Olsson (Tereza Urbánková) som stod sig den 1:a perioden ut. En sämre inledning av den 2:a perioden och Pixbo både kvitterar, tar- och utökar sin ledning halvvägs in i perioden. En klar uppryckning de sista fem minuterna där det är nätkänning fler gånger. Reduceringen kommer istället tidigt i den 3:e perioden genom Maja Ekström (Ellen Rasmussen). Upphämtningen kommer dock av sig och Pixbo trycker återigen in tre mål på relativt kort tid. Malmö försöker få till en forcering men kommer inte närmre än ett tredje mål, återigen inprickat av Maja (Madelene Karlsson) och fastställer slutresultatet 3-6.

Idag var vi inte tillräckligt bra över 60 minutera för att rubba Pixbo. Dippen på 10 minuter i den 2:a perioden där vi framförallt har svårt att få tag på andrabollar och returer ger oss ett tufft utgångsläge inför den 3:e perioden. Tycker att vi antar utmaningen enormt bra och förutom reduceringen har vi bra tryck på Pixbo. Men så kommer nästa dipp och efter har vi inte tillräckligt med energi att ta matchen hela vägen till mållinjen. Kommenterar Huvudtränare Mikael Jeppsson

Till helgen väntar en viktig bortamatch mot Rönnby (lördag 14.00). Därefter har vi en riktig kanonhelg att se fram emot när först Jönköping och After Work står på menyn fredagen den 17/1 kl 19.00. Helgen avslutas sen med ännu en match i Baltiska hallen när IBF Dalen gästar kl 13.00.