Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ellen uttagen till landslaget och EFT i Finland

4 oktober 2023 10:28

Den 20-22 oktober reser damlandslaget till Åbo, Finland, för EFT (Euro Floorball Tour). Turneringen är det sista genrepet innan VM i Singapore i december. Vår kapten, Ellen Rasmussen är uttagen, grattis Ellen!


Nu är truppen till damerna EFT (Euro Floorball Tour) släppt och den består av 22 spelare varav en är vår kapten nummer 8, Ellen Rasmussen!

Turneringen blir den sista innan VM i Singapore i december och är ett viktigt genrep för landslaget.

Från innebandy.se:

– Det är en trupp med både rutin och spelare med mindre erfarenhet. Den bygger mycket på den trupp som vi hade senast, säger förbundskapten Åsa Karlsson och fortsätter:

– Det gäller att prestera för det är det sista genrepet innan vi verkligen går på skarpt läge med VM runt hörnet.

Hur nära är det här en VM-trupp?

– Det är svårt att säga procentuellt, den ska även kapas också. Spelarna som är med är klart aktuella för VM, det ska vi inte ljuga om. Sen är inga dörrar stängda förrän truppen är inskickad, det finns spelare kvar på hemmaplan som vi också håller ögonen på och som är med och slåss om en plats.

För Åsa Karlsson och Sverige handlar EFT om flera saker. Dels att lämna med ett bra resultat men också med bra svar inför VM.

– Vi vill alltid vinna våra matcher och utifrån föregående EFT vill vi komma in med en god känsla till VM också. Sen kommer vi också jobba med vissa saker som vi ska titta på hur det kommer fungera under VM, så det blir en kombination. Men när vi pratar svenskt landslag så vill vi alltid vinna och göra en bra prestation.

Stort grattis Ellen!!

Spelschema

20 oktober 15.30 (14.30 svensk tid), Sverige-Schweiz 21 oktober 18.30 (17.30 svensk tid), Tjeckien-Sverige 22 oktober 17.15 (16.15 svensk tid), Finland-Sverige

Läs mer om hela truppen här