Söndag
06 Okt 1 match
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 2 matcher
Fredag
08 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Måndag
18 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Idag 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 2 matcher
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 1 match
Onsdag
29 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 2 matcher

NY VINST FÖR HERRARNA, PÅ BORTAPLAN

23 november 2019 20:53
HERR A

Herrarna besegrade FBC Engelholm med 6-1 på bortaplan och är därmed ny serietvåa


Under lördagen var det dags för Skånederby i Ängelholm när herrarna gästade nykomlingen FBC Engelholm. Engelholm som öppnat serien starkt som nykomling stod upp bra mot Malmö men med matchens gång blev Malmö för tunga för Engelholmarna. Matchen slutade 6-1 till herrarna och så här säger tränare Hansen om vinsten

Ny vinst och ni klättrar till andra plats i tabellen, ni är på gång nu? -Underbart med tre nya poäng så klart, det är inte den roligaste innebandymatchen jag varit med om men det spelar inte så stor roll, vi gör det vi ska och vinner genom det. För varje vecka tycker jag att det ser bättre och bättre ut. Vi ska inte glömma att vi generellt har ett ungt och orutinerat lag just nu och måste ge det tid men just nu är vi inne i en stabilitet som gynnar oss väldigt bra.

Efter första perioden står det bara 2-1 till er, i den andra ryckte ni från 2-1 till 5-1 vad pratade ni om i periodpausen? -Vi pratade mer om hur vi ville få upp tempot en aning utan att falla in i en matchbild som hade gynnat FBC Engelholm. Vi vet att dem gynnas av böljande spel och mycket 1-1 situationer och ville undvika att ge dem den ingången och istället attackera med högre tempo på vissa ytor på banan. Vår disciplin och tålamod gav oss målchanserna och därigenom lyckades vi också att rycka ifrån i målprotokollet.

Varför vinner ni matchen idag och vad var avgörande? -Helt klart vår disciplin och vårt tålamod, när man möter ett lag som FBC Engelholm tror jag det är lätt att tappa tålamodet och bara köra på och helt plötsligt får man en matchbild som gynnar ett energi-lag som Engelholm. VI håller oss till planen hela matchen och belönas med tre poäng, det enda som räknas.

Nu väntar en spelledig vecka innan ni tar er an förhandstippade Mölndal, vad tar ni med er till den matchen? -Det stämmer, Mölndal har varit enormt uppsnackade inför säsongen med all rätt, på pappret har dem ett riktigt bra lag. Dem öppnade säsongen väldigt svagt men har kommit igång nu på senaste. Jag tror att det kommer att bli en riktigt tuff fight med två lag som verkligen kommer att kriga om varje centimeter på banan. För oss handlar de om att fortsätta leverera vår produkt, vi är trygga i vårt sätt att spela innebandy och kommer inte ändra något baserat på vem som står på andra sidan banan.