23 Mar 1 match

Ny hemmaseger för herrarna

16 oktober 2018 00:07
Herr

Under söndagen gästade Craftstaden IBK Oskarshamn Malmö i jakt på tre poäng men Malmö var numret för stort och tog säsongens andra vinst av de fyra inledande matcherna i Allsvenskan södra, slutresultatet skrevs till 7-4.

Den första perioden började avvaktande från båda lagen, ett Malmö som historiskt sätt haft svårt emot Craftstaden agerade försiktigt och omsorgsfullt med boll medan Craftstaden föll hem och väntade på omställningsmöjligheter. Redan efter tre spelade minuter kom chansen för Craftstaden och 0-1 var ett faktum. Allt med periodens gång växte Malmö steg för steg och 11.21 kvittera Malmö matchen genom Patrik Rosenqvist (Felix Wilke). Minuterna senare tog Malmö ledningen genom Jesper Andreasson (Jacob Carleson). Innan periodens slut fick Malmö med sig en utvisning och trots två minuters bra powerplay stod sig resultatet 2-1

I den andra perioden var det ett piggare Malmö som på ett effektivt sätt avväpnade Craftstaden rejält. Sju minuter in i perioden fick Malmö återigen powerplay där Malmö utökade sin ledning till 3-1 genom Gustav Rundgren (Edin Dagasan). Minuterna senare 13.43 drog Craftstaden på sig ännu en utvisning som även denna gång ledde till mål genom Ludvig Andersson (Gustav Rundgren), 4-1. När Patrik Rosenqvist på otroligt snygg framspelning av Lucas Lindahl gör 5-1, 17.06 känns matchen otroligt kontrollerad av FBC men bara minuten senare reducerar Craftstaden till 5-2. Med bara 17 sekunder kvar av perioden drar dock Malmö ifrån ytterligare en gång till 6-2 genom Carl Olsson (Edin Dagasan)

I den tredje perioden drar Malmö på sig en tidig utvisning som ger Craftstaden nytt hopp. Hoppet förstärks ytterligare när man dessutom reducerar på nytt till 6-3 men Malmö fortsätter att spela stabilt och Craftstaden kommer inte igenom. Med två minuter kvar av perioden tar Craftstaden timeout och gör ett sista tappert försök. Ett försök som bär frukt när man 19.10 reducerar till 6-4. Men med 14 sekunder kvar av matchen sätter FBC spiken i kistan när man gör 7-4 genom Carl Olsson (Gustav Rundgren).

Coach Hansen om matchen Vi vet att Craftstaden har haft en knacklig inledning av säsongen och kom till Malmö taggade till tusen för 3 poäng, det i kombination med vår historik emot dem gjorde uppgiften utmanande för oss men med facit i hand tar vi oss an uppgiften på ett bra sätt. Vi gör ingen felfri match och inte heller vår bästa men vi är tillräckligt bra, tillräckligt länge för att vara bättre än Craftstaden idag. Vi har ett ungt lag och det känns som att för varje match är det någon ny spelare som gör sitt första mål i FBC-tröjan, det är en underbar utveckling och sjukt härligt gäng att arbeta med.

Nu laddar vi för en spelfri helg innan vi tar oss an FBC Lerum söndagen den 28 oktober kl 16.00 på Baltiska