Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Intervju med Axel

5 februari 2021 21:48
Herr

Precis innan övergångsfönstret stängde fick vi klart med en riktig drömvärvning. Axel Rasmussen är tillbaka och redo att återigen dra på sig den magenta tröjan efter nästan två säsonger i SSL med Höllviken IBF.


I Axel får vi hårt arbetande spelare som bidrar med värdefull rutin för den nya generationen. Axel kan spela på flera positioner och vi är mycket nöjda med att han valt att ta på det magenta stället igen. Det blir ett lyft för hela vår grupp.

Vi fick ett par ord med vårt nyförvärv:

Hur känns det att vara tillbaka i Malmö?

Borta bra men hemma bäst, som man säger. Jag har trivts bra i Höllviken men jag har en annan relation till Malmö efter alla år. Det kommer vara skönt att dra på det magenta arbetsstället igen.

Vad tar du med dig från tiden i Höllviken?

Jag känner att jag utvecklats som spelare och människa både på och utanför plan. Det taktiska kunnandet som man fått ta del av kommer jag bära med mig. Tar även med mig att det aldrig finns en färdig produkt, att det alltid finns saker att utveckla och finslipa. Tillsist hur mycket tid som faktiskt läggs ner för att spela i SSL. Det krävs sin planering och acceptans, är imponerad av alla som klarar av det.

Hur ser du på din roll i laget? Vad vill du komma in och bidra med?

Nu är truppen nästan densamma sen när jag lämnade för 1 1/2 säsong sedan, så jag känner väl att jag kommer kunna gå in och ha samma roll på och utanför plan som tidigare. När och var jag får spela är upp till coach. Jag vill komma in och bidra med mycket energi, ledarskap, kanske lite nya idéer och vinnarskalle.

Vilken match ser du mest fram emot och varför?

Svår fråga eftersom det finns många roliga motståndare i Allsvenskan. Men får väl ändå säga att det ska bli extra kul att få snacka lite gott med bröderna Colling igen, så det får bli Karlstad.

Favoritmålgest och vilket lag du helst gör den emot?

Svårt att ha en favorit när man sällan gör mål. Men när det väl händer är det spontant. Vi alla vet vad Malmö är kända för och den hoppas vi kunna använda flitigt.