Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Jesper Andreasson inför Mölndal

7 december 2019 11:00
Herr A

Studio Magenta snackar upp matchen mot Mölndal tillsammans med den rutinerade backen Jesper Andreasson.


Ni närmar er slutet på höstdelen av säsongen och ni ligger 2:a i tabellen. Skulle du säga att ni ligger i fas med era målsättningar för säsongen?

  • Ja men det skulle jag säga, några poäng till skulle vi kanske haft, men i det stora hela så är vi med.

Ni har gjort er kända som ett starkt lag på hemmaplan, dock har ni spelat alla matcher hittills i Kirseberg. Kommer det vara annorlunda nu när ni spelar i Baltiska hallen?

  • Ja men precis, i Kirseberg är vi väldigt starka. Lite annorlunda kommer det att vara, baltiskan är en betydligt större hall, lite annorlunda underlag, samt att publiken kommer närmre i Kirseberg vilket gör att det blir bättre tryck där.

Inför säsongen så anslöt det en del unga killar till laget. Du själv som är en av de mer rutinerade spelarna i laget hur ser du på deras utveckling under hösten?

  • Jag tycker att alla nya killar i laget har en bra utvecklingskurva så här långt.Tycker att Tage, Almholt och Skoogs utvecklingskurva har varit störst.

Finns det någon spelare som du tycker har imponerat extra under hösten?

  • Ludde har varit fantastisk i sin nya roll som Center, aldrig sett honom så bra defensivt som han är just nu. Sen tycker jag att Anton har växt för varje vecka som går och varit riktigt bra de senaste matcherna.

Mölndal står för motståndet i helgen. En av de tippade topplagen i årets serie vad tror du det kommer bli för typ av match?

  • Tror att det kommer bli en tight match med högt tempo där specialteams och vårt försvarsspel blir viktigt.

Vad enligt dig har varit er största styrka hittills under säsongen som lag?

  • Lagmoralen har alltid varit vår största styrka. Sen har vi en jämn trupp som gör att vi kan köra på 3 femmor större delen av matchen, vilket gör att vi har mycket energi kvar när det ska avgöras sista 10 minuterna.

Ni har vunnit alla hemmamatcher hittills i år. Innebär det en större press på er att upprätthålla den standarden eller inger det ett lugn i laget och viss trygghet?

  • Inte mer press än någon annan match. Vi vill vinna varje match vi spelar.Men självklart så inger det som du säger ett lugn och en trygghet i att vi är svårslagna hemma.

Vem har stuckit ut mest på träningarna denna veckan som kan vara värd att följa lite extra?

Det är en hemvändare, en liten joker så här inför dom sista matcherna innan jul, mer än så kan jag inte säga. Men kan rekommendera folket att ta sig till Baltiska hallen på Lördag, detta vill ni inte missa.

Ja vem kan denna mystiske hemvvändaren vara? Ta reda på det på matchen som startar 15.00. Vi tackar Jesper för svaren och ser fram emot matchen.