23 Mar 1 match

Spelmässigt framåt men ändå förlust

9 februari 2019 21:50
Dam

Trots en av årets bästa perioder spelmässigt och en 3-0 ledning efter halva matchen blev det en blytung förlust med 5-6 mot JIK.

Trots en skade-och sjukdomsdrabbad vecka i ryggen så var det inget som påverkade matchinledningen. Publiken bjöds på en välspelad 1:a period i högt tempo från bägge lagen där vi kände oss väldigt starka. Tereza Urbánková borrade upp 1-0 i krysset och det var bara början av snygga magenta mål denna dag.

Fortsatt spelövertag inledningsvis i den 2:a perioden och självförtroende på topp. Ellen Rasmussen (assist Lisa Stellansdottir) bryter sig fram i offensiv zon och drar upp 2-0 med ett härligt backhandskott. Frida Mainz Olsson fortsätter sen på den inslagna vägen och sätter 3-0 på ett stenhårt slagskott i krysset, assisten kom från Anna Nilsson. So far so good. JIK krigar sig dock in i matchen, samtidigt som blir vi blir ängsliga och spelar svårt. Målet som lite hänger i luften sitter slutligen och det gånger två på kort tid. Vi kommer inte på spelmässigt fötter igen, JIK skapar flera målchanser på oss och som om inte det var nog får vi också matchens första utvisning. Uppoffrande och starkt BP-spel i 1.55 räcker inte och vi har likaläge inför den 3:e perioden.

Bättre spel inledningsvis i den 3:e perioden men det är gästerna som tar ledningen för första gången med 12 min kvar att spela. En ledning de snöpligt utökar 2 min senare och vi måste börja laga mer ”desperat”. Ett viljemål av Tereza (assist Marlene Lennartsson) fyller oss med energi och känslan av kvittering hänger i luften. För även om JIK återtar sin 2-målsledning så biter vi oss kvar genom ännu en strut av Frida (ass Tereza) med knappt fem minuter kvar att spela. Det räcker dock inte, trots både 5 mot 4 och 6 mot 5 spel så håller bortamålvakten tätt och inga poäng blir kvar i Malmö denna dag.

Spelmässigt visar vi upp en väldigt fin sida och sett till vårs matcher hitintills i år så var det ett stort steg i rätt riktning.

Men det är uppenbart att självförtroendet är naggat i kanten och vi är svaga är matchens ”momentum” vänder.

Nu behöver vi allt stöd i nästa hemmamatch som spelas på fredag kl 19.00 i Baltiska Hallen. Välkomna då!