Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match

Inför Åby med Lucas Lindahl

8 mars 2019 21:23

Så här går Lindahls tankar inför den viktiga hemma-matchen emot Åby på lördag!


På lördag väntar säsongens sista hemmamatch för herrarna när Åby besöker Baltiska hallen kl 16.00. Herrarna kommer att komma till match med stort revanschsug efter förlusten senast borta emot Onyx och förutsättningarna inför matchen är enkla, vid vinst tar herrarna ett väldigt viktigt steg emot ett nytt kontrakt. Hemsidan tog ett snack med unge backan Lucas Lindahl inför matchen för att ta del av hans tankar.

Det blev förlust senast emot Onyx med 5-6 trots att man ledde med 4-0 efter första perioden, vad hände? Ja det blev en tung förlust senast där vi öppnar matchen väldigt bra men tyvärr klarar vi inte att hålla i den ledningen hela matchen ut. Vad som hände är svårt att säga, Onyx steppar upp i andra perioden och får lite luft under vingarna när de lyckas få in ett mål. I sista perioden är vi lite för passiva och Onyx får styra och ställa lite som de vill och lyckas även vända matchen på det sättet.

Trots förlust emot Onyx så spelade ni en fantastisk första period, vad tar ni med er till matchen emot Åby? Det som vi tar med oss från förra matchen är framförallt första perioden där vi följer vår gameplan till 100% och lyckas med de sakerna vi vill göra på planen.

En lång säsong börjar närma sig sitt slut, laget i år har varit väldigt ungt, vad har utvecklats under säsongen och vad har FBC-familjen att se framemot nästa säsong? Hela laget har tagit stora kliv under hela säsongen där alla har tagit kliv i sin utveckling, vilket har lett till att vår kollektiv har blivit mycket bättre från tidigare säsonger. Sammanhållningen i laget har alltid varit bra och den har bara blivit bättre ju längre säsongen gått. Nästa säsong kommer FBC-familjen få fortsatt se ett Malmö som utvecklas för varje dag som går och en och annan helikopter då och då.

Imorgon väntar ett Åby som vann sin senaste match, vad kan vi förvänta oss av den matchen? Åby kommer ner till Malmö utan någon press på dem alls då de redan har åkt serien. De kommer troligtvis försöka spela den innebandy de tycker är rolig att spela och göra allt för vinna. Vi har däremot kniven mot strupen och behöver verkligen vinna för att säkra en plats i Allsvenskan kommande säsong. Matchen imorgon kommer vara väldigt fartfylld med mycket omställnings möjligheter för båda lagen och förhoppningsvis en underhållande match.

Vad kommer Malmö behöva göra imorgon för att vinna? För att vinna matchen ska vi göra de sakerna som vi är bäst på. Vi ska stänga ner Åbys anfall totalt och gå på omställningar. Vi måste förbättra vår effektivitet jämt emot vår senaste match och om vi lyckas med det kommer vi går vinnande ut matchen.

Sist men inte minst, vad slutar matchen och vem gör sista målet? Vi kommer vinna matchen med 10-4 och jag tror att Jeppa drar till med en backhand knack i borte kryss.

Coach Hansen inför matchen emot Åby -Äntligen är det dags för hemma-match igen och emot ett lag som tagit alldeles för lite poäng emot vad dem förtjänar sett till hur bra dem är som lag spelmässigt. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka där hela laget för första gången sedan september varit fria från sjukdomar och skador. Så nu är det bara att gå ut och köra och njuta av säsongens sista hemmamatch. Det kommer att bli en tuff match men vi kommer ge allt vi har, precis allt vi har!

Till matchen är samtliga spelare i truppen med bortsett från våra långtidsskadade spelare John Johansson och Robin Crantz

Malmö FBC-Åby Oilers, lördagen den 9 mars kl 16.00 Baltiska hallen