Seger x 2 mot Ostrava

28 augusti 2019 10:09
Dam

Damerna har nu spelat två träningsmatcher på hemmaplan och bägge mot det tjeckiska topplaget FBC Ostrava.

Malmö FBC vs FBC Ostrava 9 - 4 (3-1, 5-2, 1-1) I match 1 var det ett minst sagt spelsuget lag som skulle få visa upp sig på hemmaplan för första gången den här säsongen. För många i laget var det också första gången för sin nya publik. En publik som förmodligen var klart nöjda med vad de fick se den första perioden.

• Jag tycker vi gör en stark 1:a period, en rättvis ledning med 3-1 kunde varit betydligt större med bättre utdelning på våra chanser säger Mikael Jeppsson.

Hemmalaget kommer sen ut ännu piggare i den 2:a perioden och tar över spelbilden än mer. Alla formationer skapar chanser och producerar, vi får se både mål efter fina kombinationer och individuella prestationer. Ostrava stretar emot och går inte heller mållösa från perioden som slutar 5-2 totalt. Ostrava lyfter sitt spel i den 3:e perioden som slutar 1-1 och därmed 9-4 totalt.

• Vi gör ett par byten inför den 3:e perioden och får in mycket energi. Men som lag tar vi ett litet kreativt steg tillbaka till ett mer ”bevakningsläge”, avslutar Jeppsson.

Malmö FBC vs FBC Ostrava 12 - 3 (1-2, 4-0, 7-1) I den andra matchen som spelades fem dagar senare var det resultatmässigt ombytta roller efter den 1:a perioden. Malmöunderläge med 1-2 och det kunde lika gärna varit ett större underläge.

• Jag är faktiskt lite besviken på hur vi presterar. Mycket slarvigt och ofokuserat spel över hela plan. Visst var förutsättningarna sådär med en kokhet hall men antar att det var lika varmt för tjeckerna som dessutom hade några fler matcher i bena. Lite förmildrande för oss var dock att Ostrava verkligen gick ”all in” och det märktes att de ville avsluta sin sverigetour med en seger, säger Jeppsson om den 1:a perioden.

I den 2:a perioden var det tydligt att tjejerna inte heller var nöjda med hur det hade sett ut innan och vi fick se en klar spelmässig uppryckning. I takt med att passningarna och stämde mer och mer så kunde inte heller Ostravas försvarsspel stå emot längre. Hemmalaget vänder underläget och vinner perioden med klara 4-0 och därmed 5-2 totalt. En ledning som utökas knappa minuten in i den avslutande perioden och målen fortsätter trilla in i jämn takt, 7-1. Slutresultat 12-3

• Jag gillar att vi först höjer oss på alla nivåer efter en sämre inledning och att vi sen bibehåller detta matchen ut. Trots att tjeckerna blev mer och mer tröttkörda så slappnar vi inte av utan fortsätter spela ut. Extra positivt är att vi i bägge matcherna mot Ostrava har haft stor spridning på poängfördelning avslutar Jeppsson.

Ostrava som för andra säsongen i rad åker till södra Sverige för träningsmatcher mot lag de normalt inte stöter på är väldigt nöjda med sin vistelse. Deras coach Jakub menar att deras elitlag på sin höjd får 4-5 riktigt tuffa matcher i sin egen liga och nu har de på knapp vecka lika många matcher på den nivån.

We thank FBC Ostrava for this time and wish you all the best during the season. We hope to see you again next year!