Lördag
20 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 2 matcher
Söndag
04 Nov 2 matcher
Lördag
10 Nov 1 match
Torsdag
15 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Måndag
19 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 2 matcher
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match

5 poäng, 2-siffrigt, debutant & jubilar

4 december 2018 14:06
Dam

Damerna hade en minst sagt intensiv helg med dubbla matcher i världens bästa liga! Förutom 5 inspelade poäng bockade vi för två milstolpar och en debut i #fbcfamiljens historieprotokoll.


Först ut denna helg var ett poängtörstande Warberg IC som kom på besök i Baltiska hallen. Våra After Work gäster hade knappt hunnit svälja det sista av buffén innan målfyrverkeriet började och när krutröken hade lagt sig 20 minuter senare stod det hela 5-0 på tavlan. Publiken hade förutom taco bjudits på en rejäl uppvisning i effektivitet av ett hungrigt Malmö och Warberg stod inte att känna igen. Den 2:a perioden var sen tyvärr inte lika sprakande och förlorades med 2-3. Men det blev aldrig någon riktig spänning sista 20 då de tre målen som föll i den perioden alla tillhörde magenta. Som helhet en väldig stark prestation och extra kul med många mål framåt. Förutom de tre poängen noterades det ytterligare två milstolpar i klubbens historiska plus att ännu en ung spelare fick debutera i världens bästa liga.

• Inför matchen uppmärksammades Frida Mainz Ohlsson för att hon har passerat 100 spelade matcher i damlaget.

• Ebba Flydalen (född 2001) kom in den 3:e perioden och stod för ett piggt inhopp som lovar gott inför framtiden.

• Målet som Ellen Rasmussen (ass Cecilia DiNardo) prickade in 19.42 i den 3:e perioden innebar tvåsiffrigt (slutresultat 10-3) i matchen. Vilket faktiskt är första gången i SSL

Match två denna helg spelades minst sagt på bortaplan, nämligen mot Umeå-laget IBF Dalen. Lite närmre avstånd i tabellen inför matchen vittnade om en riktig nagelbitare och det var precis vad matchen bjöd på också. Underläge efter den 1:a perioden där Dalen är det något rappare laget. Men vi tar över spelet mer i den 2:a perioden och skapar en hel del chanser innan den tillslut blir nätkänning bakom hemmamålvakten. Kortvarig lycka då Dalen tar tillbaka ledning kort efter vår kvittering men vi är fortsatt starka och kvitterar innan paus. Tufft, jämt och spännande i den 3:e perioden och vår tidiga ledningsmål kvitteras i slutminuterna. Matchen går till SD där vi drar sista strået och tar med oss bonuspoängen till Skåne.