23 Mar 1 match

Förlust emot Fagerhult

13 januari 2019 21:15

Herrarna föll borta mot Fagerhult med 8-5

Det blev en tung förlust för herrarna under lördagen när man gästade Habo i det poängmässigt tajta mötet mellan Fagerhult och Malmö. I två perioder följdes lagen helt jämnt (4-4 )men i den sista perioden tog Fagerhult vara på bland annat sina två powerplay och kunde vinna matchen med 8-5. Så här gick tränare Jörgen Hansens tankar kring matchen och förlusten

Förlust mot Fagerhult, en match ni resultatmässigt förlorar i sista perioden, vad ledde till Fagerhult fördel till matchen? Framförallt får dem två viktiga powerplay-mål i en tajt match som sätter dem lite i förarsätet men tittar vi på matchen totalt så skapar vi tillräckligt för att vinna matchen, vi hade dock behövt en liten högre effektivitet. Vi gör några misstag som vi straffas hårt på och det är klart att i en så här jämn och tajt match så finns inte det utrymmet och därför förlorar vi matchen.

Vad tar ni med er från matchen som helhet? Matchen som helhet var ett steg framåt för oss tycker jag, vi har bra speed i vårt spel, vi spelar fysiskt och hittar tillbaka lite till de linjer som vi vill ha i vårt spel. Sen är det ett enormt ungt lag vi har och allt vi gör skapar rutin och erfarenheter som vi kan ta med oss till nästa utmaning så i det totala är det enormt segt att förlora en match så här men spelmässigt och erfarenhetsmässigt kan vi återanvända det till nästa match, definitivt.

Nu har Fagerhult tre poängs försprång på den sista kvalplatsen, hur tar man tillbaka dem? Det handlar bara om att fokusera på att vinna en match i taget sen var vi slutar när vi spelat 22 omgångar är just nu helt orelevant för oss. Vi vill vinna varje match vi spelar, varje match är vår VM-final, ibland förlorar man, vi är ju trots allt svenskar

Vad kommer krävas mer från Malmö nästa helg när Strängnäs kommer på besök? Hårt jobb, noggrannhet och effektivitet, varje spelare måste vilja göra skillnad

Vi tackar Jörgen och hoppas på god uppslutning söndagen den 20 januari kl 16.00 när Strängnäs kommer på besök