Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ellen Rasmussen är historisk på nytt, en mästare av assist och mål

30 december 2023 17:17
ELIT

Lagkaptenen Ellen Rasmussen firar enastående framgångar – 400 assister i seniortröjan och 200 mål i SSL:s grundserie. Just 200 mål är en makalös bedrift som placerar henne i en exklusiv skara av nu endast 28 spelare genom tiderna. Under en minnesvärd match där lagets anfallsspel nådde nya höjder, skapade Rasmussen sitt eget magiska ögonblick genom att distinkt lägga in sitt 200:e mål från distans. I denna artikel dyker vi djupare in i hennes framstående karriär och hur dessa imponerande siffror inte bara skriver historia utan även definierar henne som en av innebandyvärldens främsta stjärnor och ledare.


Ellen Rasmussen har återigen klivit in i rampljuset och firar en imponerande prestation inom den svenska innebandyn. Den framstående lagkaptenen har nu nått två betydelsefulla milstolpar i sin karriär – 400 assister i seniortröjan och 200 mål i SSL:s grundserie. Med sina 200 mål planceras hon nu i en exklusiv grupp där endast 27 andra spelare har lyckats uppnå samma imponerande siffror genom tiderna.

Det var under årets sista match hemma mot KAIS Mora där laget visade upp sitt enastående anfallsspel som Ellen Rasmussen nådde dessa fantastiska siffror. Vid sidan av att dela ut fem assist i matchen, skapade hon också sitt egna magiska ögonblick genom att göra sitt 200:e mål i SSL. Ett av dessa mål kom när hon distinkt la in bollen från distans i den andra perioden, vilket förbättrade hennes redan imponerande målskörd.

Lagkaptenen själv kommenterade matchens utveckling och de många prestationerna laget levererade till Sportexpressen:

"Vi hade många fina uppspel i dag och löste deras försvarsspel ganska bra med några enkla uppspel. Vi hade ett jättebra anfallsspel och det resulterade i 14 mål framåt," berättar Ellen Rasmussen stolt.

Att uppnå 400 assister i seniorspel och 200 mål i SSL är enastående och kräver en exceptionell talang, hårt arbete och dedikation till sporten. Ellen Rasmussens prestationer har inte bara satt henne i historieböckerna, utan har också cementerat henne som en av de främsta spelarna inom svensk innebandy. Hennes roll som lagkapten och hennes bidrag till lagets framgång har gjort henne inte bara till en spelare med imponerande statistik utan också till en ledare och förebild för framtida generationer inom sporten.

För innebandyentusiaster är Ellen Rasmussens bedrift en påminnelse om den passion och det engagemang som krävs för att nå höga höjder inom idrotten. Hennes prestationer är ett levande bevis på vad en dedikerad idrottare kan uppnå och kommer att förbli ett inspirerande kapitel i svensk innebandyhistoria.

Nästa hemmamatch är söndagen 14/1 och då kan du träffa Ellen tillsammans med VM-pokalen och fira VM-guldet igen efter matchen mot Endre IF i Baltiska Hallen. Säkra din biljett här.