Damlaget har börjat träningsspela

19 augusti 2018 22:50
Dam

Damlaget har inlett säsongens träningsmatchande och spelade den gångna helgen mot två gånger allsvenskt motstånd.

Första matchen för säsongen spelades i Hässleholm mot den allsvenska nykomlingen Röke IBK.

Det märkets ganska tydligt inledningsvis att det var första matchen på länge och inte mycket som stämde. Ett helladdat hemmalag utnyttjade detta såklart och satte 0-1 tidigt i perioden. Vi jobbar oss sakta men säkert in i matchen och börjar få ett mer kontrollerat passningsspel. Marlene stänker distinkt dit 1-1 och därefter är vårt nyförvärv från ”delvis” Röke (spelade på dubbel licens) Hanna är ofin och sätter 2-1 på sina gamla lagkamrater

Bättre start och stäm i spelet i den 2:a perioden där vi går ifrån till en 9-2 ledning. Vi fick se många fina kombinationer som avslutas av Frida x 2, Marika x 2, Ellen samt nyförvärven Tereza och Sanna.

Vi fortsätter trumma på i den 3:e perioden som vinns med 4-0 (Tereza x 2, Ellen & Marlene) och totalt 13-2 i matchen.

Plus till... Att vi drar upp tempot i den 2:a perioden och jobbar hårt matchen ut. Många mål och att det är några av nyförvärven som presenterar sig i målprotokollet. Enbart ett mål insläppt i 5 mot 5 spel (det andra i BP). Våra tre lärlingar från Dam U får alla känna på hetluften.

Helgens andra match spelades på hemmaplan i Kirsebergs Sporthall mot FBC Kalmarsund.

En klart bättre start i den matchen och vi går upp till en 3-0 ledning innan Kalmarsund spräcker Elins 0:a. Vi får dock sista ordet i perioden och har 4-1 med oss i paus. Målskyttar: Frida x 2, Anna och Ellen

Vi fortsätter trumma på i den 2a perioden och producerar tre nya mål framåt (Ellen x 2 & Marlene). Matchen blir dock mer och mer kampbetonad och vi tappar lite stäm i passningsspelet. Ett insläppt mål på straff gör ställningen till 7-2 inför sista perioden

Kampen över hela plan fortsätter i den 3:e perioden som går mot en mållöshistoria. Men två snabba mål i slutet av Frida och Sanna tar oss till slutresultatet 9-2.

Plus till…. Återigen endast ett mål insläppt i 5 mot 5 vilket signalerar om att försvars och målvaktsspelet är på rätt väg. Vi tar kampen och står upp i en delvis ruffig match.

Nästa vecka väntar två nya matcher när vi får besök att det tjeckiska topplaget Ostrava!