Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

MAJA HELMAN FLYTTAS UPP

30 maj 2022 10:00
Dam

Nästa spelare att flyttas upp till SSL-laget från de egna leden är Maja Helman. Maja som är född 2006 har inte spelat en seniormatch för Malmö FBC ännu men visade ju i senior VM i vintras att hon är redo för SSL.


Maja kom till Sverige från Polen i ung ålder och anslöt Malmö FBC 2014. Den gångna säsongen stod Maja för 33 (22+11) poäng i JAS, men något seniorspel blev det inte då hennes låga ålder satte stopp. Men de internationella reglerna har en lägre åldersgräns så kunde Maja seniordebutera med det polska damlandslaget i VM-slutspelet i Uppsala. Där får man säga att det blev succé för både Maja och Polen. På sju matcher stod Maja för 9 (5+4) poäng och Polen slutade på en 5:e plats.

”Majas utveckling har verkligen tagit fart den sista tiden och att hon redan nu har visat att hon kan prestera på hög sportslig nivå internationellt är ju ett litet bevis på det. Man ska alltid vara försiktig med att lyfta upp unga spelare för snabbt på en nivå de kanske inte fullt ut bemästrar men så är det verkligen inte i det här fallet och Maja är redo att ta sig ann SSL. Maja besitter flera tekniska kvalitéer där såklart ett ruggigt avslut sticker ut lite extra och kan utgå ifrån flera olika roller. Tre år på Malmö Idrottsgrundskola med innebandyinriktning har hjälpt henne med den fysiska biten. ” Kommenterar Jessica Jensen från elitgruppen