Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Information gällande Coronaviruset - UPPDATERAD 15/3

12 mars 2020 23:12
Förening

Vi följer och bevakar såklart all information om coronaviruset och om hur det påverkar vår verksamhet. I nedan artikel har vi sammanfattat den information vi har utgått ifrån.

Vi vill från föreningens sida understryka vikten av att följa Folkhälsomyndigheternas allmänna råd (läs längre ner) och vi trycker även på individens eget val.

I dagsläget finns inget beslut om att ställa in vår träningsverksamhet.


Vi följer dagligen händelseutvecklingen och i den mån det kommer nya direktiv så återkommer vi på vår hemsida med nya besked.

Vi hänvisar allmänt till Folkhälsomyndighetens rekommendationer som går att läsa om på följande länk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Information från Svenska Innebandyförbundet, uppdaterad 14/3 (Malmö FBCs kommentarer i kursiv stil)

Beslut angående Svenska Superligan

Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) har gemensamt beslutat att ställa in återstående SSL-matcher från och med den 15 mars 2020.Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat.

_Kommentar: Det innebär att damlagets planerade match mot Skoghalls IBK lördag 21/3 inte kommer att genomföras då. Nytt möte med FFSL skre den 23/3 _

Kan lag fortsätta träna innebandy?

På Folkhälsomyndighetens senaste presskonferens under fredagen 13/3 betonade Johan Carlson, generaldirektör, bland mycket annat detta: "Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet."

Artiklen i sin helhet: https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/information-gallande-coronaviruset/

Kommentar: Vi tar för givet att samtliga spelare, ledare och föräldrar visar stor hänsyn mot övriga människor i sin omgivning och inte deltager i träning, match eller möte i klubbens regi om det finns minsta misstanke om sjukdom, oavsett art.

Information från Skånes Innebandyförbund (Malmö FBCs kommentarer i kursiv stil):

Skånes Innebandyförbund har beslutat att samtliga återstående serie-/sammandragsmatcher på grön, blå och röd nivå denna säsong ställs in från och med imorgon, fredag 13 mars.

Med anledning av rådande läge kring Coronaviruset har Skånes Innebandyförbunds styrelse samt representanter för tävlingskommitté, domarkommitté och kansli ikväll sammanträtt för att besluta om riktlinjer för den fortsatta tävlingsverksamheten i skånsk innebandy.

Skånes IBF har beslutat att följa Svenska Innebandyförbundets rekommendationer, vilka innebär:

  • att samtliga återstående serie-/sammandragsmatcher på grön, blå och röd nivå denna säsong ställs in från och med imorgon, fredag 13 mars. Det innebär att ingen mer match kommer att spelas på dessa nivåer resterande del av säsongen 2019/2020. Dessutom har Skånes IBF beslutat att samtliga återstående matcher för säsongen i serierna HJ18 och Herrar utveckling ställs in från och med imorgon, fredag 13 mars. Det innebär att ingen mer match kommer att spelas i dessa serier resterande del av säsongen 2019/2020.

Kommentar: Följande hemmamatcher framöver är således inställda: P05 – IBK Lund (Pojkar C), F06-08 – FCH (Flickor E), F04-05 – Bjärred (Flickor B), P06 – FCH (Pojkar C), F04-05 – Lomma (Flickor A), P06 – Kävlinge (Pojkar D), P07-08 – Skurup (Pojkar E), Malmö – Örkelljunga (Herr U), P05 – Svedala (Pojkar C), HJ18 – Perstorp (HJ18)

  • att matcher i representationslagsserier, d v s D1, D2, D3, H2, H3 och H4, som administreras av Skånes IBF ska genomförs enligt spelschema. Här gäller dock att max 500 personer får vistas i lokalen samtidigt (vilket innefattar spelare, ledare, domare och funktionärer). Hemmalaget har rätt att ta beslut om att match spelas helt utan publik. Detta ska då meddelas bortalag i god tid.

Kommentar: Kvällens match mellan Herrar Div 3 och Örkelljunga kommer att spelas enligt spelprogrammet. Vi har beslutat att matchen ska spelas inför tomma läktare.

Beslut om Skånemästerskapen för juniorer och ungdomar kommer fattas längre fram.

Saxad artikel från Svenska Innebandyförbundet (Malmö FBCs kommentarer i kursiv stil): Svenska Innebandyförbundet har med anledning av Coronaviruset fått frågor från föreningar och ledare/tränare kring rekommendationer om träning, matcher och resor. Svenska Innebandyförbundet är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan vi hänvisar till UD, WHO och Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar till att följa dessa källor och uppdaterar den här artikeln löpande.

Frågor och svar Här är Svenska Innebandyförbundets frågor och svar kring Coronaviruset runt innebandymatcher.

Ett lag ska spela en cup – kommer cupen genomföras? Det är cuparrangören som beslutar kring denna typ av frågor.

Kommentar: Det vi vet är att Warbergsspelen som många lag åker till är inställt. Om Skånemästerskapen för ungdomar kommer att avgöras eller ej är ett beslut som ligger hos Skånes Innebandyförbund (se tidigare info).

Ska spelare/ledare/domare/funktionärer ta i hand efter match? Svenska Innebandyförbundet rekommenderar att denna typ av ceremonier undviks innan, under och efter match.

Kommentar: Här vill föreningen ta det ett steg längre och har därför beslutat att våra lag som fortsatt ska slutföra sin säsong enligt spelprogrammet (ex H3, JAS-D, Dam A, Herr A, Dam U) inte tar i hand efter match. Det åligger ledaren att informera motståndarlagets ledare/domare så att missförstånd ej uppstår.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Kommentar: Malmö FBC ansvarar ju som bekant för driften av Kirsebergs Sporthall och vi har bunkrat upp med handtvål till toaletterna.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete (på träningen) eller där du är nära andra.

Individens eget val

Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning/match eller inte. Svenska Innebandyförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktiskt aktuell kunskap.

Artikeln finner ni i sin helhet här!

https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/information-gallande-coronaviruset/