23 Mar 1 match

HISTORISK SEGER I SKÅNEMÄSTERSKAPEN

5 april 2019 11:53
Dam

Damlaget avslutade sin säsong med att vinna finalen i Skånemästerskapen med klara 18-5 mot Åstorp/Kvidinge. Segern innebär dessutom att föreningen är det första i tävlingens (DM & Skånemästerskapen) historia att vinna fem säsonger på raken i damklassen.

Matchen började annars jämt och Åstorp hämtade in vår tidigare 2-0 leding till 2-2. I slutet av den 1:a perioden fick vi dock tillslut utdelning och kunde gå till pausvila med 3-2. Vi utökade vår ledning till 4-2 i början av den 2:a perioden, men Åstorp bet sig fast och reducerade kort därefter. Vi gör ett målmässigt ryck till 7-3 men Åstorp fortsätter skapa chanser och sätter tillslut 7-4 med dryga 5 minutera kvar av mittenakten. Men istället för att matchen skulle behålla sin nerv växlar vi upp och gör ett avgörande ryck med tre raka mål till 10-4 leding inför den 3:e perioden. En period som Åstorp förvisso öppnar klart bäst med reducering i första bytet. Skulle det trotsallt bli match igen var det kanske någon som hann fundera? Men det stannad isf enbart vid en kort tanke för i takt med att orken tryter hos hemmalaget ökar vi tempot igen och drar iväg målmässigt.