Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sjöstrand inför Lagan

15 november 2018 10:00
Herr

Malmö befinner sig mitt i sin första NHL-vecka denna säsong och trots en tung förlust emot Visby i lördags håller laget på att förbereda sig inför nästa utmaning som stavas, Lagan IBK på bortaplan på torsdagskväll. Vi passade på att ställa några frågor till Christofer Sjöstrand inför Lagan-matchen.


Förlust emot Visby med 4-6 i lördags, hur går dina tankar kring matchen och vad tar ni med er till nästa match emot Lagan IBK på torsdag? Såklart väldigt tråkigt att gå ifrån matchen utan poäng. Jag tycker vi gör en bra match i det stora hela. Det är några få misstag som visar sig straffa oss hårt. Men bortsätt från de tycker jag vi sätter försvaret bra och lyckas även skapa en hel del oreda framåt. Något vi definitivt ska ta med oss och bygga vidare på i matchen mot Lagan.

Äntligen är du tillbaka mellan stolparna efter din skada i början av säsongen, hur skulle du beskriva din tid tillbaka så här långt? Jag tycker att jag har fått en bra inledning på säsongen. Fick börja med två viktiga vinster, en del bra räddningar och har dessutom fått positiva kommentarer från olika håll. Så känslan är absolut bra!

För alla unga spelare därute som vill bli målvakt i Allsvenskan eller högre, vilka tips kan du dela med dig av till dem? Först handlar det om inställning, du måste ha en stark vilja till att nå toppen. Det krävs att ge sig själv bästa förutsättningar genom kost och sömn. Då har du en bra grund att stå på för att sedan kunna prestera på topp i träning och tävlingsmiljö. Du behöver även göra det lilla extra utanför innebandyn så som t.ex konditionsträning och styrka. Det tror jag mycket på! Sen ska man också ha lite tur att få kompetenta tränare och ledare som man ta hjälp av längs vägen!

Lagan är nykomlingar i serien i år, vad vet du om dem och vad kommer vara viktigt för FBC för att ta med sig tre poäng hem till Malmö? Jag minns Lagan som ett defensivt starkt lag med ett vasst omställningsspel. Viktigt att vi är vakna från start och kan avvärja deras kontringar. Sen handlar det om att vi få fart på spelet med boll och utnyttjar dem lägen som ges.

Sist men inte minst, vad slutar matchen och vem gör det avgörande målet? 3-5 Malmö, Edin avgör!

Coach Hansen inför Lagan Vi har en personlig revansch att utkräva på Lagan efter vårt första möte i Sibylla Games i augusti och det i sig tror jag kommer att vara tillräckligt för att killarna ska vara ruskigt taggade för en bra match. Sen vet vi om att Lagan har ett mycket bättre spel än inspelade poäng och att dem kommer vara riktigt hungriga på hemmaplan. Uppgiften är både utmanande och rolig och jag tror att det kommer att bli en ruskigt rolig match med mycket känslor och publikvänlig innebandy. Felix Carlgren verkar bli mer och mer redo för en come-back och kommer att återfinnas i truppen efter x-antal veckors frånvaro. Så bortsett från våra långtidsskadade spelare, John Johansson och Robin Crantz är truppen intakt vilket i sig känns väldigt bra och tryggt.

Matchen ser vid denna länk: https://www.innebandyallsvenskan.tv/live/9538