Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Intervju med Tobias Andersson

18 februari 2021 12:18
Herr

Vi ställde några frågor till Tobias Andersson som gjorde två mål i tisdagens härliga vinst mot Karlstad. Det är ganska stor sannolikhet att intervjun innehåller en fråga om Karlstadtränarens utspel efter matchen där han anklagade laget för att vara "innebandymördare". Såklart blickar vi även framåt inför lördagens bortamatch mot Lerum.


Grattis till skalpen igår mot Karlstad. Många viktiga mål från dig senaste tiden och 5 poäng på senaste 3 matcherna. Hur känns det att spela innebandy i Malmö FBC just nu?

Tack! Det känns såklart väldigt bra, vi är inne i ett fint stim och för egen del har det lossnat lite mer nu på slutet. Jag vågar inte säga att den gamla "Tuben" är tillbaka men det börjar likna något igen.

Tränare Jörgen Hansen summerade matchen med ett uppoffrande spel och där vi följer vår gameplan, medan Karlstads tränare kallar oss för "innebandymördare". Vad var din bild av matchen?

Jag såg det.. Han är nog bara bitter, elitidrott handlar om att vinna och vi gör ändå åtta mål. Vi fick matchen precis dit vi ville, dvs ligga lågt och kompakt för att sen gå rakt mot mål i våra omställningar.

Ett viktigt coachdrag i matchen igår var att sätta dig ihop med Robin Crantz och Ludvig Andersson på slutet, vilket resulterade i 2 mål från din klubba. Hur gör man för att anpassa sig bäst med olika spelare under match?

Under match hinner man sällan gå igenom särskilt mycket utan där tror jag grundförståelsen är väldigt viktig. Tar man exemplet med Crantz och Ludde så känner vi alla tre varandra så pass väl att vi vet vilka roller vi ska ta på plan. För mig innebär det i princip att hålla klubban i isen och låta dem sköta resten.

Det är match redan på lördag mot Lerum. Vad förväntar du dig för matchbild där?

Jag tar inte i från tårna när jag säger att Lerums förstafemma kanske är seriens bästa, offensivt. Givetvis ska vi därför fortsätta med vår ”mördarinnebandy” men jag tror att vi kan straffa Lerum genom att äga lite mer boll också. Jag tror på en jämn matchbild och att Lerumdräparen Simon Lindblad avgör.

Tack Tobias och kör hårt på lördag!