Målfyrverkeri i hemmapremiären

30 september 2018 14:17
Dam

Fösta SSL-poängen för säsongen spelades in på hemmaplan i Baltiska hallen mot nykomlingen Örnsköldsvik. Och vilket målfyrverkeri publiken bjöds på…

Hemmapremiär i Baltiska hallen och för motståndet stod nykomlingen Örnsköldsvik för. Hemmatjejerna visade inga nerver och för dagen högerbacksplacerade Johanna Nilsson (Madelene Karlsson) öppnade målfyrverkeriet efter knappt 1 minut med ett långskott. Gästerna hann sen kvittera innan Ellen Rasmussen x 2 (Jessica Jensen), Marlene Lennartsson i PP (Ellen) och Frida Mainz Olsson (Ellen) gjorde att den 1:a perioden slutade 5-1.

I den 2:a perioden började Ellen med att utöka till 6-1 assisterad av tjeckiska nyförvärvet Tereza Urbánková. Tereza fick sen göra sitt första SSL-mål för Malmö FBC på ett distinkt skott från slottet. Perioden bjöd sen på en straffdelikatess signerat Ellen som nyttjade de nya straffreglerna med att golvzorra in 8-2. Madelene avslutade med en raid från egen planhalva och stänka dit det 9:onde magenta målet. Ett mål som sen visade sig bli det sista i hemmafavör.

Örnsköldsvik som minsann inte lät det stora underläget dra ner på arbetsinsatsen krigade sig in i matchen mer och mer. Samtidigt så var det inte riktigt samma frenesi från magenta längre och skärpan i avsluten gick ner ett par procent. Men segern var såklart aldrig hotad och första poängen på ”kontot”.

Slutresultat 9-4

Med 4+2 i poängkolumnen är ”Matchens lirare” i hemmalaget nog inte så svårt att lista ut!