23 Mar 1 match

Tung start på 2019

14 januari 2019 12:16
Dam

Damerna har haft en blytung start på 2019. Dubbla förluster inledningsvis och nu måste trenden v'ändas på söndag när det vankas "Happy Day" med dubbla elitmatcher i Baltiska hallen. Men först en tillbakablick.

Årets SSL-spel inleddes efter ett kortare matchuppehåll i anrika Kirsebergs Sporthall när Rönnby kom på besök. Kanske var det också matchuppehållet som gjorde att iaf vår inledning av matchen såg krampaktig och hafsig ut. Det blev dock bättre efterhand och i den andra perioden tar vi över helt. Vi rycker åt oss en tvåmålsledning inför den sista perioden och har en väldigt god känsla inför avgörandet. Men ett tidigt reduceringsmål vänder på den positiva känslan och vi tappar kontrollen över matchen. Rönnby utnyttjar såklart sitt momentum och både kvitterar samt tar ledningen. En leding som de sen utökar med mål i tom bur när vi satsar allt framåt.

Match två spelades på bortaplan mot vinstlösa nykomlingen Örnsköldsvik. Vi har det mesta av spelet men det är krampaktigt och tempofattigt. Ö-viks uppoffrande och aggressiva spel ger dem flera fina omställningar. Vi kommer i målmässigt underläge i den 1:a perioden men kan efter otaliga halvdana försök äntligt kvittera och känslan är att nu skulle vi växla upp. Kallduschen kommer därför väldigt oväntat och vi får på nytt jobba i underläge. Men kvitterar igen och har med oss 2-2 inför den sista perioden. Ö-vik fortsätter utnyttja vårt slarv och brist på tempo med att ta ledningen för tredje gången i matchen inledningsvis i den 3:e perioden. Vi visar klass i ett uppspel och låter för en gångs skull ”bollen göra jobbet” när vi kvitterar till 3-3. Därefter har vi även chansen att ta ledningen i eget PP, det andra för dagen. Men det vill sig inte och visst kan man snacka om små marginaler då vi har ett skott som tar i ribban. Går dock inte att skriva annat än att Ö-vik som inte bara ”håller” likaläge utan även vill lite mer genom att bryta bollen högt och smälla dit matchens sista mål till 4-3. Vi skapar tillräckligt för att ta matchen till likaläge men vår ineffektivitet grinar oss i ansiktet. Ö-vik tar en rättvis och såklart för deras del väldigt efterlängtad seger.

Ny match väntar nu på söndag kl 13.00 i Baltiska hallen när Sirius kommer på besök. Nu behövs alla krafter inklusive stödet från våra härliga supporterar för att vända denna negativa inledning på året. Vi ses då!

Ps: Vi noterar även att vi mellan SSL-matcherna har avancerat i Skånemästerskapen genom att bortaslå det allsvenska laget Röke IBK med klara 8-1.