Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VM-UPPDATE 1

27 november 2021 23:29
Landslag

Då har äntligen VM-slutspelet för damer börjat och Malmö FBC ghar som bekant hela 12 spelare representerade i 6 olika landslag. Alla utom en premiärspelade under dagen och vi ska nu ge en första rapport om hur det gick. Men innan vi går in på matcherna så låter vi hälsa ett stort GRATTIS till Ellen Rasmussen som idag gjorde sin 50:e landskamp.


USA – Danmark 6 – 9

Först ut bland våra magenta spelare var USAs möte mot Danmark. I USA spelade Kajsa Krohn (D1/JAS) och i grannlandet hela 5 spelare i Sara Mainz Olsson, Frida Mainz Olsson, Cecilia DiNardo, Laura DeFries samt Martina Mörch. Danmark kunde vinna matchen hyffsat komfortabelt och en av de stora segerorganisatörerna var Sara Mainz Olsson som stod för ett hattrick. Även Frida blev premiärmålskytt i sin första seniorlandskamp i tävlingssammanhang.

Sverige – Slovakien 22 – 3

Innan matchstart fick Ellen ta emot en blomsterkvast för att hon gjorde sin 50:e landskamp och i ett lag med många VM-debutanter är hon också en av de mest rutinerade. Ellen tackade för blommorna genom att öppna kvällens målfyrverkeri med en riktig rökare i krysset. Sverige var totalt överlägsna

Tyskland – Finland 0 – 15

Finland med Tiltu Siltanen, Silja Eskelinen och Iida Mettälä hade som väntat inga bekymmer att köra över Tyskland med stora siffror. För magentas del får Titus hållna 0:a står för matchens behållning

Tjeckien – Schweiz 5 – 2

Dagens på förhand mest ovissa match var mellan två av de stora giganterna i innebandyvärlden. Denisa Kotzurovas Tjeckien senast VM-möte mot just Schweiz (semifinalen 2019) slutade ju med en av VM-historiens mest minnesvärda vändningar, där Schweiz åt upp ett stort underläge och avgjorde sen i SD. Tjeckien har dock lärt av historien och var det starkare laget med samt med marginalerna på sin sida.

Fotnot: Maja Helmas Polen har ej spelat ännu

Att ha koll på under söndagen:

  • Polen vs Lettland 10.00 (sänds på You Tube)
  • Sverige – Tyskland 15.30 (sänds på SVT)
  • Slovakien – Finland 18.15 (sänds på You Tube)