Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Onsdag
29 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Lördag
20 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Lund
LUND

INFÖR DET HISTORISKA DERBYT

21 oktober 2020 12:46
DAM

Efter fyra raka förluster (den senast i SD) är det en minst sagt vinsttörstande hemmalag som äntrar Baltiska hallen för ett historiskt skånederby i damernas SSL.


Onsdagen den 21/10 blir på många sätt ett minnesvärt datum i den skånska innebandyhistorian, första skånederbyt i landets högsta liga på damsidan. Tyvärr är det väldigt få personer som får följa denna match live då restriktioner begränsar oss till 50 personer i Baltiska hallen. För er som inte fick biljett så rekommenderar vi webbsändningen av matchen på Sydsvenskan eller Sportexpressen.

Hemmalaget har haft en minst sagt tung inledning på säsongen med endast en inspelad poäng på fyra matcher. Vi stämde av läget med lagets huvudtränare Mikael Jeppsson.

Fyra raka förluster är inte riktigt den säsongsinledningen vi hade sett fram emot. Vad är det som inte har stämt?

Det är ingen hemlighet att både spelare- och ledare är besvikna på vår säsongsinledning poängmässigt. Men vi jobbar hela tiden framåt och har bra energi i gruppen så det kommer att vända. I alla matcher tycker jag vi har haft så pass stort bollinnehav att vi borde ha gjort fler mål som isf kunde inneburit några poäng till på kontot. Vi fick en offensivt urusel start i första hemmamatchen mot Karlstad men har därefter sakteligen blivit lite bättre men hitintills har vi verkligen inte fått till det i sista tredjedelen och det är något vi såklart måste jobba hårt med att komma tillrätta med. I det uppställda försvaret tycker jag vi är starka men vi har blivit hårt straffade på omställningar. Som helhet har vi helt enkelt inte hanterat det faktum att vi har varit ett mer spelförande lag jämfört med tidigare säsonger. Långsiktigt är det såklart rätt väg att spela mer med boll än utan, men på elitnivå är det en skör balansgång mellan utveckling och resultat. Det finns inga ursäkter utan alla måste lägga ner sin själ i att vända detta tillsammans och en bra början är ju i ett skånederby!

Nu väntar nykomlingen Lund som förvisso står på 0 poäng men har gjort intryck såhär långt i serien. Vad har du för tankar om motståndet?

Lund gjorde starka resultat på försäsongen så är inte speciellt överraskad att de har både stått upp bra och varit ruggigt nära att sno poäng så här i början. Nykomlingar brukar förvisso alltid starta bra men Lund har många vassa spelare och ett spännande spelsätt som jag tror överraskar många lag. Vi har förberett oss noggrant som alltid och lämnar inget åt slumpen.

Förutom viktiga poäng på spel, vad betyder matchen och det faktum att vi har två SSL-lag på damsidan i Skåne?

Det betyder väldigt mycket tror jag och jag blev väldigt glad när Lund gick upp i SSL. För våran egen del så ökar det ju konkurrensen rejält jämfört med några år där vi har varit lite ensamma på toppen. Konkurrens är nyttigt och man kan göra häftiga ”happening” kring alla derbyn, ja bortsett nu då när coronan vill annat…. För skånsk flickinnebandy tror jag det är jättepositivt om det nyttjas rätt. Det drivs många projekt i Skåne som syftar till att växa på tjejsidan, ex Skånes IBFs ”Focus tjejer”, och med fler förebilder så kan det få projekten att växla upp. Även för alla lag på Allsvensk- och Div 1 nivå kommer gynnas då det som helhet kommer att genereras fler spelare med SSL-erfarenhet som förhoppningsvis fortsätter spela eller ta andra roller.