Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Karlstad
KAR

Malmö söker revansch mot ett formsvagt Karlstad

26 januari 2018 15:00
Matchguide

Det skiljer bara fyra poäng mellan Malmö och Karlstad inför söndagens batalj. Och det utrymmet vill nu Karlstad krympa när man gästar Kirsebergs Sporthall, värmlänningarna jagar också den sista slutspelsplatsen.


Malmö - Karlstad

Söndag 16.00 Kirsebergs Sporthall

Fem senaste Malmö: V, V, V, F, F

Fem senaste Karlstad: F, F, F, F, V

Malmö har trampat igång ordentligt den senaste tiden och kommer med tre raka segrar i bagaget, vilket är skåningarnas bästa segersvit hittills denna säsong. Senast vann Malmö mot Sirius med 3-2. Skåningarna har fått spelet att stämma på hemmaplan den senaste tiden och har två segrar på de tre senaste hemmamatcherna. Dessförinnan hade de en vinst på fem hemmematcher. Notera även att Malmös skyttedrottning Ellen Rasmussen är i storform. Rasmussen har på de fyra senaste matcherna svarat för sju mål och fyra assist. Någon som Karlstad får se upp med på söndag.

Karlstads form är desto dystrare och värmlänningarna kommer med fyra raka förlsuter. Värmlänningarnas bortaform lämnar också den en del att önska. Karlstad vann säsongens två första bortamatcher, därefter har det bara blivit förluster vilket innebär att man kommer till söndagens möte med sex raka bortaförluster. En trend som man nu vill bryta för att krypa närmare Malmö i tabellen. Gästernas poängbästa spelare, Jessika Eriksson, har nu gått poänglös i två raka matcher. Vilket inte hänt tidigare denna säsong, innan dess hade 24-åringen svarat för tio poäng i fem raka matcher, fem mål och fem assist. Eriksson visade dock fin form i det senaste mötet mot Karlstad och svarade för ett hattrick och en assist.

I det senast mötet vann Karlstad med 5-4, trots ett snöplig självmål av värmlänningarna i slutet av matchen, mycket tack vare Jessika Eriksson och Adina Augustsson som tillsammans svarade för samtliga mål för Karlstad. Nu söker Malmö revansch när returen ska avgöras på hemmaplan.