Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Malmö FBC: En Innebandyklubb som Sätter Hållbarhet och Samhällsansvar i Centrum

13 december 2023 12:19
Mer Än En Sport

Malmö FBC vill att fler ska kunna vara aktiva och gärna spela innebandy och har nyligen varit och skänkt massvis med klubbor och målvaktskläder till Fritidsbanken.


I en värld där hållbarhet och samhällsansvar blir alltmer betydelsefullt, har Malmö FBC visat vägen genom sitt engagemang och generositet. 2022 blev Malmö FBC pristagare av årets miljöpris i Malmö. som en fortsättning av klubens hållbarhetsarbete har Malmö FBC nyligen tagit ett stort steg mot en grönare framtid genom att donera en betydande mängd innebandyklubbor och målvaktskläder, med ett tydligt fokus på hållbarhet och samhällsansvar.

Den imponerande insatsen från Malmö FBC är ett bevis på klubbens engagemang för att göra skillnad utanför planen. Genom att donera utrustning främjar de inte bara sportens tillväxt, utan visar också att hållbarhet är en viktig del av deras värdegrund.

Malmö FBC var nyligen på besök hos Fritidsbanken som är som ett bibliotek med fritidsprylar, där vi skänkte massvis av innebandyklubbor såväl som målvaktsutrustningar. Har du inte varit hos Fritidsbanken så kan vi rekommendera att göra ett besök nu. De har en lokal på Mobilia köpcenter.

En av de mest framstående aspekterna av donationen är klubbens fokus på hållbarhet. Innebandyklubbor och målvaktskläder är vanligtvis tillverkade av olika material, inklusive komposit och syntetiska fibrer. Genom att donera begagnade men fortfarande funktionsdugliga kläder och utrustning minskar Malmö FBC sin miljöpåverkan genom att förlänga produkternas livslängd och minska behovet av nyproduktion.

Dessutom speglar Malmö FBC:s handlingar förståelsen för samhällets behov. Genom att skänka innebandyutrustning till dem som kanske inte har råd att köpa ny utrustning främjar klubben inkludering och möjligheter för människor från alla samhällsskikt att delta i sporten. Detta är ett viktigt steg mot att göra idrott mer tillgänglig och jämlik för alla.

Det är inte bara själva donationen som är imponerande, utan även Malmö FBC:s medvetenhet om behovet av hållbara och socialt ansvarstagande initiativ. Genom att agera som en förebild inom idrottsvärlden inspirerar klubben andra att följa våra exempel och överväga hållbarhet och samhällsansvar som en integrerad del av sina verksamheter.

Sammanfattningsvis är Malmö FBC:s senaste insats för att skänka innebandyklubbor och målvaktskläder en inspirerande handling av hållbarhet och samhällsansvar. Vi har inte bara bidragit till att stärka sportgemenskapen utan också satt en positiv standard för hur idrottsklubbar kan vara föregångare inom hållbarhet och socialt ansvar. Det är tydligt att Malmö FBC inte bara fokuserar på att vinna på planen, utan också på att skapa en bättre och mer hållbar framtid utanför den.