Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Från U-lag till A-lag, lär känna Cassandra

23 januari 2018 23:49
Dam

Varje säsong "producerar" Dam U spelare till A-laget och denna säsong är inget undantag.


Cassandra Lindahl född 2001 inledde säsongen med att försäsongsträna med SSL-laget, för att sen åka med laget till Czech Open och därefter skrivas in i truppen. För att skynda långsamt och tillgodose Cassandra med speltid har en sk "Dubbel licens" upprättats.

**Efter en tuff försäsong fick du hänga med SSL-laget till Czech Open och därefter permanent uppflyttad. Hade du förväntat dig det och hur gick tankarna när du fick beskedet?
**Jag blev självklart jätteglad när jag fick förfrågan. Har alltid velat spela i damlaget och att den drömmen har gått i uppfyllelse såhär tidigt är superroligt.

Tre friska poäng hämtades i Uppsala i en match där du hade en hel del speltid! Kan du beskriva matchen och din egen prestation. Det var en tråkig match och publiken hade nog förväntat sig mer. Det viktigaste var att ta tre poäng och det gjorde vi. Det var ett tag sedan jag fick såhär många minuter på plan, men det är bara att ta chansen när man får den. Kändes som att jag gjorde det jag blev tillsagd och bidrog med det jag skulle. Nu är det bara första målet som saknas och förhoppningsvis kommer det inom snar framtid.

Förutom spel i SSL blir den lite matcher i Division 1 via dubbel licens. Vad är största skillnaderna serierna mellan? Framförallt är det tempot med och utan boll men även det fysiska spelet. I SSL får man ha lite mer kamp om bollen vilket passar min spelstil.

Vad är för- respektive nackdelarna med att spela i två serier med två olika lag? För varje gång jag tränar och spelar med A-laget utvecklas jag och jag försöker ta med mig tempot och spelstilen ner till U-laget. Nackdelen är att jag inte är lika samspelt med U-laget som i A-laget. Det gör att jag måste vara mer fokuserad och på så sätt utvecklas mitt spel där också.

Du är ju lagets minsting, är de ”gamla” tanterna snälla mot dig eller får du samla bollar och ta upp sarg själv? Det är ingen ålders-hierarki utan alla hjälps åt. Jag har blivit välkommen med öppna armar, det enda problemet är att jag för välja säng sist när vi är på bortamatcher.

Du missade ju årets inledande matcher (Rönnby & Warberg) pga SDF-SM Flickor 16. Hur var den upplevelsen? Det var väldigt lärorikt att få åka upp dit och möta dem bästa i varje distrikt. Det var kul att skapa nya minnen och hade jättegärna gjort om det.

Efter att ha gått vidare som gruppetta blev det förlust mot Västerbotten i kvartsfinalen, hur skulle du beskriva matchen? Vi startar bra och skapar våra chanser, tyvärr går vi ner oss rejält i andra perioden vilket blev en för brant uppförsbacke för att ta oss vidare till final.

Till vardags går du på Malmö Floorball Academy och har gjort det sedan årskurs 7 (idag NIU). Vad har det betytt för dig och din utveckling? Det är bra förutsättningar för att nå elitnivå. Jag får träna på smådetaljer som kan vara avgörande i matchsituationer. Det gäller att ta vara på det och det är en genväg att bli en så bra spelare som möjligt.