23 Mar 1 match

Sekunddrama avgjorde Skånederbyt

18 januari 2018 23:47
Herr A

Det var en jämn tillställning emot Skånerivalen Åstorp/Kvidinge när lagen drabbade samman i säsongens andra derby under onsdagskvällen i Åstorp sporthall. Åstorp hade ledningen med 1-0 efter första perioden, 3-2 efter andra perioden men när matchen stängdes var det Malmö som drog det längsta strået och vann med 5-6, sista målet med bara två sekunder kvar av matchen.

I den första perioden var det Åstorp som gjorde störst anspråk på att ta tag i taktpinnen i matchen och redan efter 05.33 kunde Åstorp öppna målprotokollet när man gjorde 1-0 till hemmapublikens stora jubel. Malmö spelade upp sig med periodens gång men Åstorp var det klart piggaste laget. Malmö skapade några fina spelmoment men fick inte utdelning för arbetet och 1-0 stod sig perioden ut.

I den andra perioden fick Malmö en smakstart när man redan efter 33 sekunder kvittera till 1-1 genom Jacob Carleson (Philip Sannum). Men bara minuterna senare tog Åstorp på nytt ledningen i matchen, 2-1. 06.45 drar Malmö på sig en utvisning som gör att Åstorp kan sätta dit 3-1. 14.03 drar Åstorp på sig en utvisning och efter bara 13 sekunder kan John Johansson (Gustav Rundgren) reducera matchen till 3-2. Innan periodens slut drar Åstorp på sig en ny utvisning men denna gång håller Åstorp tätt och efter två spelade perioder leder Åstorp matchen med 3-2

Den tredje perioden blir en fartfylld batalj där Malmö växt in i matchen mer och mer och efter 06.25 kvitterar Malmö matchen på nytt till 3-3 genom Axel Rasmussen (Jesper Andreasson). Minuterna senare är det dags på nytt när Malmö för första gången i matchen går upp i ledning när Jacob Carleson (Kim Clemedtson) gör 3-4. Men 15.07 är det Åstorps tur att komma tillbaka i matchen när man gör 4-4 och med cirka två minuter kvar tar Åstorp på nytt ledningen i matchen när man gör 5-4. Malmö tar timeout och 18.28 lyckas man återigen kvittera matchen genom Kim Clemedtson (Philip Sannum) till 5-5. 18.52 drar Åstorp på sig en ny utvisning som ger Malmö en jättemöjlighet att gå för vinsten och med endast 2 sekunder kvar, 19.58 smackar Gustav Rundgren (Fabian Hansson) in det vinnande målet 5-6.

Tränare Jörgen Hansen om matchen -Vi har haft rätt kassa förutsättningar inför denna match på grund av alla sjukdomar och jag tycker det märks tydligt att vi har svårt att komma upp i det tempo vi är vana att ha sen ska man inte glömma bort att ett derby är speciellt, förutsättningar ändras och det blir mycket känslor inblandat. Jag tycker matchen har betydligt mycket mer känslor idag än vad den hade första gången vi möttes i höstas, vilket jag tycker är underbart. Men vi växer med matchens gång och har en grym moral framförallt i den sista perioden. Nu väntar några dagar av träning och vila innan vi på söndag tar oss an Fagerhult på hemmaplan i ännu en livsviktig match för oss men vinsten idag var inte bara grymt viktig utan också sjukt härlig.