Förlust mot Kalmarsund

27 januari 2018 23:06
Herr A

FBC begav sig under lördagen emot Kalmar för att möta formstarka Kalmarsund som jagar på för en kvalplats till SSL.

Det var ett hungrigt och energigivande Malmö som länge hade kommandot i matchen målmässigt som fick se sig besegrade när slutsignalen ljöd med siffrorna 9-7 varav den sista i öppen kasse

Den första perioden öppnade avvaktande från båda lagen även om det var FBC Kalmarsund som var det mest bollförande laget, halvvägs igenom perioden öppnar Kalmarsund målprotokollet när landslagsspelaren Kim Nilsson gör 1-0 till hemmalaget. Målet blir det enda målet som blir av i den första perioden

I den andra perioden kan Malmö redan efter fyra minuter utjämna tillställningen genom Philip Sannum (Axel Rasmussen) och drygt tre minuter senare går Malmö upp i ledning när man gör 1-2 genom John Johansson (Axel Rasmussen). Minuterna senare är det Kalmarsunds tur att kvittera matchen till 2-2. Det är en böljande innebandyperiod och 13.15 in i andra perioden går Malmö på nytt upp ledning genom Kim Clemedtson (Tobias Andersson) men glädjen blir kortvarig för bara minuten senare gör Kalmarsund 3-3. Innan perioden går mot sitt slut lyckas Malmö på nytt ta ledningen i matchen med 3-4 genom Jesper Andreasson (Edin Dagasan) men Kalmarsund lyckas ännu en gång kvittera matchen till 4-4.

Dryga minuten in i den tredje perioden tar Malmö ledning med 4-5 genom Philip Sannum (Gustav Rundgren). Men ännu en gång kvitterar Kalmarsund 5-5 och halvvägs in i den sista perioden gör dem även 6-5. Dryga minuten senare kvitterar Malmö matchen till 6-6 genom Kim Clemedtson (Jesper Andreasson). 15.15 tar Malmö ledningen på nytt i matchen genom Axel Rasmussen (John Johansson), 6-7. Men när Kalmarsund går all in så faller Malmö tung, Kalmarsund kvitterar matchen 7-7 och tar ledningen på nytt med minuten kvar 8-7. Malmö tar timeout och går för ett sista försök att kvittera matchen men Kalmarsund drar det längsta strået och kan avgöra matchen till 9-7 i öppen kasse

Tränare Jörgen Hansen om matchen Detta är en sjukt tung match, vi gör en extremt bra match men möter också ett grymt bra lag, vi skapar fler chanser i slutet men får inte in bollen. Att lämna Kalmar med 0 poäng känns extremt orättvist i jämförelse med hur matchen ser ut. Vi får ta med oss bra ett bra spel hem, bryta ihop och komma tillbaka.