Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

”Alla ska ha möjlighet att kunna engagera sig i föreningslivet”

9 februari 2024 18:16
Mer Än En Sport

Malmö Floorball Club är en innebandyförening som väljer att göra skillnad. De kämpar för en jämställd och jämlik innebandy där alla kan delta oavsett kön, ålder, funktionsnedsättning och socio-ekonomisk bakgrund. Jakob Wikenstål, kommunikationsansvarig på Malmö FBC, berättar om föreningens visioner och hur man som volontär spelar en otroligt viktig roll för föreningen.


En fin artikel om Malmö FBC från Volontärbyrån där vi har fått in flera duktiga volontärer.

Innebandyn är som namnet avslöjar kärnverksamheten för Malmö Floorball (innebandy på engelska) Club. Vi bedriver verksamhet för personer i alla åldrar, mellan 3 år upp till 60+. Det enda kravet är att man är intresserad av att röra på sig eller vill engagera sig i föreningslivet. Utöver innebandy erbjuder vi även andra aktiviteter, så som nattfotboll och olika idrottsaktiviteter för barn och unga i politiskt eftersatta områden. Jakob Wikenstål, kommunikationsansvarig, berättar att vi bland annat satsar stort på att få fler tjejer att spela innebandy:

– I dag är könsfördelning inom innebandyn i Sverige ca 70 % killar och 30 % tjejer, men vår övertygelse är att det kan bli 50/50 med rätt inställning. Hos oss prioriteras dam/flick- och herr/pojk-verksamheten lika.

Malmö Floorball Club strävar även efter att inkludera fler personer med funktionsnedsättning i föreningen, både som utövare och ledare. För personer med funktionsnedsättning finns flera möjligheter att delta. De kan engagera sig i den ordinarie verksamheten som utövare eller ledare, delta i Parainnebandygruppen som utövare eller ledare, eller bistå föreningen med andra typer av volontäruppdrag. Det viktiga, betonar Jakob, är att alla har möjlighet att engagera sig utefter sina förutsättningar i föreningslivet.

– Vi vill förmedla känslan av att allting är möjligt och känslan av att få vara sig själv och förverkliga sina personliga drömmar!

Olika volontäruppdrag hos Malmö Floorball Club

Det finns många sätt att engagera sig inom föreningen och Malmö Floorball Club letar alltid efter nya volontärer som vill bidra till verksamheten och föreningens vision. Uppdragen kan anpassas efter volontärens önskemål och behov. Nedan finns en liten lista på olika uppdrag som föreningen erbjuder.

Entrén

Stå i entrén och ta betalt för biljetter

Kiosken

Hjälpa till att stå i, eller ta fram allt till kiosken. Vi har fyra kiosker som vi behöver inventera och fylla på varje vecka och då behöver vi hjälp med detta. Man kan även ansvara över att handla till kioskerna och placera ut i kioskerna på rätta ställen.

Innebandyplanen:

Bygga upp allt inför en match vilket kan innebära att sätta upp sarg, ställa fram beachflaggor eller liknande.

Publikvärd:

Du kan hjälpa till som publikvärd och välkomna publik in på läktaren och se till att det är god stämning på läktaren.

Hallansvarig:

Du kan hjälpa till att hålla ordning och reda innan och efter matcher i hallarna, se till att det är rent och schysst och finns tex toapapper eller att allt skräp slängs på rätt plats.

Flytthjälp:

Ibland flyttar vi material från en hall till en annan och då kan vi också behöva hjälp att någon flyttar och kör material.

Förrådsansvarig:

Vi har förråd i flera hallar som man kan ansvara för och kolla till de varje vecka och fylla på med bollar eller annat som saknas och se till att där är ordning och reda.

Lagförsäljare:

Vi har lagförsäljningar som man kan vara med och ansvara för och hålla kontakten med alla lagen.

Hemsidan:

Vi har en hemsida man kan hjälpa till att hålla uppdaterad

Sociala medier:

Vi har olika kanaler som vi kommunicerar i, där kan du hjälpa till att göra intervjuer, reportage, både via video och text.

Besöka skolor:

Du kan hjälpa till att vara med ute i skolor eller liknande platser för att visa upp vår roliga idrott.

Sekretariatet:

Sitta i sekretariatet vid matcher där man har hand om matchklockan, skriver skottstatistik eller fyller i ett protokoll för matchens händelser

Vill du engagera dig i Malmö Floorball Club? Eller känner du någon som du tror skulle passa hos dem?

Hör av dig till [email protected], 076-85 26 075