Summering av sommaren 2023
Publicerad: 2023-08-29
Mer Än En Sport
Sommarlovet är slut, vilket innebär att vi officiellt är klara med sommarens aktiviteter och där vi kan konstatera att Malmö FBC gör skillnad och är mer än en sport.

Innan ens sommarlovet började hann Malmö FBCs elitspelare redan vara ute i samhället på sommaraktiviteter. Det hela började med Olympiadagarna tillsammans med Malmö Stad och Sveriges Olympiska Kommitté. Massor av barn som fick chansen att testa på innebandy ute vid Riberborgs Strand.

Därefter klev vi in i en intensiv men ack viktig period där vi igång varje vardag under 8 veckor med att skapa mötesplatser och erbjuda rörelseglädje. Under denna period var vi på plats i Rosengård, Kirseberg, Segevång och Ribersborgs Strand. Här erbjöds barn och ungdomar att testa på innebandy inomhus och utomhus, såväl som att spela kort, spela fotboll, badminton eller sitta och rita och måla.

Slutligen avrundades allt med Sveriges största stadsfestival, Malmöfestivalen, där Malmö FBC tillsammans med elitspelare och sommarjobbare byggde upp en utomhusplan utanför Stadsbiblioteket och hade fullt upp med innebandymatcher, prickskytte och hinderbanor under 8 raka dagar.

Tillsammans har vi under 66 dagar haft:

  • 34 ledare i veckan
  • 800+ aktiverade timmar
  • 5 aktiverade platser i Malmö

Detta hjälper oss i vårt arbete för de 4 hållbarhetsmål som vi särskilt arbetar med:

3 - Hälsa och välbefinnande

5 - Jämställdhet

11 - Hållbara städer och samhällen

17 - Genomförande och globalt partnerskap

Vi är alla beroende av varandra och vi ska vara den bästa bit vi kan vara i samhällets gigantiska pussel.

Ett stort tack till våra elitspelare, Malmö stad, MKB och våra partners som är med och stöttar vårt arbete för att göra skillnad och visa på att Malmö FBC är mer än en sport.

Jakob Wikenstål