Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Onsdag
29 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Lördag
20 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
20 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Nacka
NIBK

Otrolig vändning, målkalas och rivstart

23 januari 2021 17:30
SSL Dam

Det spelades tre matcher i SSL Dam under lördagen. Warberg svarade för en häftig vändning mot Jönköping, Täby levererade ett målkalas mot Falun och Malmö vann mot Nacka efter en rivstart i första perioden.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Malmö FBC - Nacka Wallenstam IBF 6-3 (3-1, 2-1, 1-1)

Mål Malmö: Maja Ekström, Rebecca Mårtensson, Ebba Flydalen, Madeleine Karlsson, Elin Johansson, Ellen Rasmussen

Mål Nacka: Malin Blohm, Philippa Blom, Daniela Westerlund

Rubrikerna

– Malmö slog tillbaka Nacka med 6-3 och en stark start grundade segern. Malmö sprang ifrån till 3-0 redan i den första perioden, och släppte sedan aldrig greppet om matchen även om Nacka var så nära som ett 2-3-underläge i mittperioden.

– Ellen Rasmussen levererade igen med ett mål och en assist och hon har svarat för tolv poäng i de sju senaste matcherna.

– Malmö har tagit poäng i fyra raka matcher och har vunnit tre av de kamperna. Laget är nu uppe som nia i sammandraget, fyra pinnar från den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Efter två raka vinster så blev det förlust igen för Nacka. Laget är elva i tabellen.

IBF Falun - Täby FC 4-13 (1-4, 1-4, 2-5)

Mål Falun: Ingela Hansson, Emma Hansson, Lovisa Åström, Agnes Edlund

Mål Täby: Matilda Sjödin 2, Anna Peterzén 2, Ranja Varli 2, Agnes Wiklund 2, Moa Delshammar 2, Moa Tschöp, Julia Croneld, Vilma de Gysser,

Rubrikerna

– Täby plockade en storseger borta mot Falun. Täby vann båda de två första perioderna med 4-1 och hade således ett 8-2-övertag inför den tredje perioden, och redan där var matchen avgjord.

– Täby hade hela fem tvåmålsskyttar. Poängbäst var Moa Delshammar som svarade för totalt fem poäng (två mål, tre assist) och 28-åringen blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– Målmaskinen Matilda Sjödin matade in två nya mål. Hon har nu gjort mål i åtta raka matcher (där hon gjort tretton mål). Totalt under säsongen har 26-åringen svarat för 23 mål vilket ger en andraplats i skytteligan just nu.

– Formstarka Täby plockade sjätte raka segern och uppe som femma i tabellen.

– Nykomlingen Falun åkte på tredje raka nederlaget och har börjat sladda i slutspelskampen. Laget är tia i tabellen med fyra pinnar upp till åttondeplatsen.

Warberg IC - Jönköpings IK 5-4 STR (0-3, 2-1, 2-0, 1-0)

Mål Warberg: Amanda Johansson, Camilla Halldén, Sandra Hawerman, Andrea Envall, Therese Arnesson

Mål Jönköping: Emmy Rommedahl 2, Emma Thorsson, Ellen Åhman

Rubrikerna

– Warberg besegrade Jönköping med 5-4 efter straffar efter att ha svarat för en riktigt häftig vändning. Jönköping ledde med 4-0 efter en dryg period, men Warberg lyckades alltså komma tillbaka. 4-4-kvitteringen kom med fyra minuter kvar att spela och efter en mållös övertid så kunde rutinerade Therese Arnesson sedan avgöra på övertid.

– Poängmaskinen Sandra Hawerman levererade ett mål och en assist och 21-åringen har gjort poäng i alla hemmamatcher den här säsongen.

– Inför dagens match skrev Warberg på sin hemsida att Therese Arnesson inte kommer till spel. Det gjorde hon besvisligen - eftersom 32-åringen avgjorde matchen!

– Warberg blev därmed ett vinnande lag igen efter två raka förluster. Hallänningarna är sjua i sammandraget.

– Jönköping åkte på femte raka förlusten. Laget är tolva i tabellen.

Framflyttad

Matchen mellan IBK Lund och Sirius Innebandy ställdes i ett sent skede in och kommer att spelas vid ett senare tillfälle.