16 mars 2020 14:52
Dam

Efter en närmare heroisk insats i bortamatchen mot Mora föll damerna tillslut i Sudden Death. Efter förutsättningarna en väldigt stark poäng i en match som präglades av allt annat än innebandy.

Det var länge ovisst om det ens skulle bli en match och inte förrän laget passerade gränsen till Mora kommun gick det att läsa på Svenska Innebandyförbundets hemsida att det hade beslutats att matcherna skulle genomföras. Ett beslut som knappt fem timmar senare var ändrat till att alla SSL-matcher sköts upp med omedelbar verkan. Vilket i sin tur fick som konsekvens att alla matcher i den näst sista omgången inte blev spelade.

Matchen då! Ja det var ett kraftigt decimerat Malmö som efter 60 minuter hade stått för en klar historiskt toppnoterad stark laginsats. Matchen slutade med förlust i SD (5-6) och att ”vinna” poäng borta mot Mora är sällan något man ska räkna med ens med de bästa förutsättningarna.

1:a period Efter en pigg inledning tar man också ledningen efter att Sofia Enerstad följt med upp i anfallet och trycker in sitt första SSL-mål, framspelningen stod Ebba Flydalen för. Mora kvitterar efter en tilltrasslad situation där bollen ändra bollbana och ställer Elin i målet. Det blir också hemmaledning innan i slutet av perioden när malmöspelarna lite gå på knäna efter ett långt byte av att jaga boll.

2:a period Färre bortslagna bollar i den 2:a perioden och överlag ett mycket bolltryggare bortalag. Fler fina vändningar varav två resulterar i mål! Ellen Rasmussen kvitterar först till 2-2 för att sen laget ledningen med 3-2 precis innan periodens slut, assisterna från Yamou Njai och Hanna Simonsson.

3:e period Tidig kvittering av Mora men när de sen drabbas av matchen första och enda utvisning utnyttjar malmös nykomponerade PP det direkt när Maja Ekström sätter dit 4-3 (Rasmussen). Därefter faller två hemmamål innan Maja iskallt återigen kvitterar matchen (Madelene Karlsson). Oavgjort 5-5 efter ordinarie tid och dröjer det inte länge förrän hemmalaget snor åt sig bonuspoängen tidigt i SD.

”Vi står för en genomproffsig insats. Efter en spelmässigt lite svagare 1:a period växer vi in i matchen och därefter två riktigt bra perioder. Jag har nog aldrig tagit upp avsaknaden av spelare i en matchkommentar men sättet vi hanterar matchen med förutsättningarna att vi saknade fem ordinarie spelare och i stort sett fick formera ihop laget 90 min innan matchstart är genomgående imponerande. Jag är enormt stolt över vår prestation och skulle detta bli det sista vi gör på säsongen spelmässigt så avslutar vi med flaggan högst i topp.” avslutar Jeppsson