KAR

MILSTOLPAR & ÖVERTYGANDE SEGER MOT KARLSTAD

17 februari 2020 10:38
Dam

Damerna var tillbaka i Malmö och matchen till ära i Kirsebergs Sporthall när Karlstad kom på besök. Det blev till sist en säker seger med 9-5, men inte utan ”darr på ribban”.

Period 1: 4-1

Det var bortalaget som började bäst genom sin lagkapten som prickade in 0-1 efter 4 minuter. En liten kalldusch men kanske det som behövdes för att ”vakna till” efter några första sega byten. Det ville sig dock inte bättre än att matchens först utvisning drabbade magenta. Men det kom att utvecklas till ett numerärt överläge för Karlstad som de nog helst vill glömma… För dryga minuten efter utvisningen spelar sig Madelene Karlsson sig loss från hörnet och via först Andrea Gämperli sen Ellen Rasmussen trycker hon in 1-1 i nättaket. I samma BP hittar sen Ellenor Bengtsson Wester till Ellen som efter en liten löprunda sätter 2-1. Nu har laget vaknat till ordentligt och vi får se ett riktigt konststycke av Frida Mainz Olsson som förvaltar ett inspel från Cecilia DiNardo med att dra en halvvolley på backhand i krysset. Sen precis i periodens slutskede kan Tereza Urbánková sätta dit sitt för dagen första mål (assist Ellen) efter ett massivt tryck mot karlstadmålet.

”Fyra mål framåt varav två i BP, ett klassmål och mål efter ett väldigt långt anfall ska man såklart inte klaga på. Men utöver målen så kändes det som att vi inte var fullt ut på tårna och först in i situationerna.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Period 2: 2-2

Den andra perioden är 39 sekunder gammal när Ellen snappar upp ett frislag framför eget mål och sen på egen hand löper igenom plan för att retfullt enkelt rulla in 5-1. Karlstad kommer tillbaka med dubbla reduceringar till 5-3 men det är Cecilia DiNardo som får periodens sista målnotering i ett av periodens många powerplay (assist Ellen).

”Ett gäng utvisningar som gör det till en ganska ryckig period. Utöver målen så tycker jag vi skapar en hel del.” Kommenterar Jeppsson

Period 3: 3-2

Den tredje perioden är 31 sekunder gammal när Ellen snappar upp ett uppspel i egen zon och sen på egen hand löper igenom plan för att trycka upp 6-3 i krysset. Så på 40 minuter och 31 sekunder står Ellen för 3+3 i protokollet, en notering som tar henne iaf tillfälligt högst upp i den totala poängligan! Nästa genombrott står Hanna Simonsson för och det slutar den gången med en assist för henne då det är Tereza som sätter dit sitt andra mål för dagen. Målet gör hon istället själv några minuter senare efter förarbete av Yamo Njai. Karlstad kommer igen på slutet och putsar till sifforna.

”Vi känns jättestarka i halva perioden men Karlstad kommer igen och skapar lite darr på ribban även om just poängen aldrig var riktigt hotad. Förutom målen tar vi med oss stabilt 6 mot 5 spel de sista minuterna. Som helhet en väl utförd prestation men med känslan att det var långt ifrån en fullträff. Det faller sig ganska naturligt då vi med stor sannolikhet var fortsatt lite i det blå efter urladdningen mot IKSU. Ändå stabilt att vinna klart mot ett så pass bra lag som Karlstad är.” Avslutar Jeppsson

Ellen blev av Teamson utsedd till ”Matchens lirare”.

Media

Med målen och vinsten mot Karlstad nådde vi några milstolpar värda att nämna:

• Poängen tog Malmö upp på en 1:a plats i maratonligan för skånska lag i högsta serien då tidigare ledaren LUGI passerades.

• Tangerat rekord i antal gjorda mål under en säsong i SSL. En vild gissning är att rekordet kommer att slås.

• Ellens sista mål tog henne upp på 250 gjorda poäng i SSL

Nästa hemmamatch

Nästa gång ni har chans att se laget på hemmaplan igen är lördagen den 29:e februari då regerande svenska- och Champions Cup mästarna Täby kommer på besök. Matchen spelas i Baltiska hallen kl 13.00