IKSU
IKSU

SEGER MOT SERIELEDARNA

11 februari 2020 14:00

Efter 15 raka nederlag genom åren i SSL kom så första segern mot en av innebandyns giganter IKSU. På ”hemmaplan” i en fullsatt Burlövshall kunde laget hålla undan en sista anstormning av IKSU och vinna med 6-5.

Period 1: 2-0 (skott 8-2)

Det var ett laddat hemmalag som höll ihop försvarsspelet och ställde om blixtsnabbt. En handfull bra och mycket bra chanser hade skapades innan första målet föll då Ellenor Bengtssom Wester förvaltade Ellen Rasmussen passning. Ett mycket vackert spelmål och den tillresta publiken hade redan där fått valuta för entrén (som för dagen dessutom var gratis). I slutet av perioden utökade Tereza Urbánková till 2-0 (Rasmussen). Som helhet en period som bjuder på det bästa innebandyn har att erbjuda med högt tempo, intensivt spel och vassa kombinationer. Malmös ledning var i underkant.

”En period innebandygodis med magenta ögon där vi gör allt och lite till rätt. Jag har nog aldrig sett tjejerna spela sig ur press och för att sen skapa kvalificerade målchanser. Tycker även att vi äger en del boll som vi skapar farligheter på.” Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

Period 2: 2-2 (skott 3-7)

Inledningsvis inte lika intensivt spel vilket IKSU drar fördel av och får ett litet momentum i spelet som de skapar en del chanser på. Försvaret håller undan och Elin är säkerheten själv i målet. Efter en fin räddning så kastar Elin ut bollen för en omställning men en IKSU-spelare bryter med en misstänkt hög klubba och kontravänder till 2-1 reducering. Efter målet trillar hon olyckligt över Maja Mikaelssons ben som får bryta matchen. Upprört i malmölägret och tappad fokus som IKSU utnyttjar kliniskt till 2-2 bara sekunderna efter tekning. De har därefter även en boll i ribbkrysset och många publiken är nog bekymrade över att IKSU ska ta över matchen. Men hemmalaget ”hittar tillbaka” igen spelmässigt och tar också ledingen igen genom Andrea Gämperli (Rasmussen) efter ännu ett vackert anfall. Som om det inte var nog så tog man även tillbaka sin tvåmålsledning genom Maja Ekström (Rasmussen) efter en omställning.

”Vi hade det riktigt jobbigt ett tag och deras reducering kommer ganska logiskt även om just den situationen borde renderat frislag till oss, dubbel olycka iom Majas skada. När de sen gör 2-2 och har ett skott i virket så är det nog många med mig som inte har den bästa känslan. Enormt starkt av oss att komma tillbaka och vilka mål vi bjuder på!” Kommenterar Jeppsson

Period 3: 2-3 (skott 8-9)

Storm ute och IKSU-anstormning att vänta i den tredje perioden. För första gången i matchen tappar malmöspelarna sina positioner på en vändning och IKSU utnyttjar det direkt genom att sätta en tidig reducering. Men efter ett anfall som tvingat bortamålvakten till ännu en fin räddning flyttar malmöspelarna upp positionerna så att Frida Mainz Olsson sen kan fiska upp ett uppspel och trycker upp 5-3 i krysset. Vi får sen se en förmodligen väldigt matchavgörande dubbelräddning av Elin, där hade nog de flesta bokfört ett fjärde baklängesmål. Men IKSU skulle få fler chanser!
När matchen sen går in på sista tio så faller matchens första utvisning när Gämperli får gå och sätta sig. Solitt boxplay som avvärjer IKSUs jakt på reducering och den spelformen fortsätter kort efter man blivit fulltaliga när det är Johanna Ejdelinds tur att sätta sig på botbänken. Fortsatt omutligt boxplay men kort efter det så faller reduceringen med två minuter kvar av matchen. Två långa minuter som till stora delar betydde spel i 5 mot 6. Med knappa minuten kvar snor Bengtsson Wester åt sig bollen och lättar den mot och i det tomma IKSU-målet. Publiken som var i lätt extas fick ändå fortsätta slitas mellan hopp och förtvivlan i 22 sekunder till då IKSUs hann med en sista reducering 19.38. De förmår inte skapa något och första segern mot IKSU är ett faktum.

”Trots en tidig reducering så drabbas vi inte av någon panik utan fortsätter försvara i såväl den egna zonen som högt upp i plan och samtidigt anfalla bra. När det sen behövdes som mest så plockar tjejerna fram ett matchvinnande BP-spel. Lite spännande blev det på slutet…” avslutar Jeppsson

Ellen Rasmussen utsågs av Innebandyesset till ”Matchens lirare”

SSL-cirkusen drar nu vidare till Kirsebergs Sporthall och lördagens (15/2) möte mot Karlstad, matchstart 13.00. Välkomna!