Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Malmö
MAL

Sen vändning bakom Täbys nya seger

4 november 2018 15:40
SSL Dam

Med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid vände Täby underläge till ledning hemma i Tibblehallen på söndagen. I en tät och rafflande kamp med gästande Malmö kunde Stockholmslaget till slut plocka samtliga tre poäng och studsa tillbaka efter förlusten senast.


Resultatet:

Täby - Malmö 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Anna Peterzén, Matilda Sjödin, Jennifer Stålhult

Mål Malmö: Josefine Keller, Frida Mainz Olsson, Tereza Urbánková, Ellen Rasmussen

Rubrikerna:

– Malmö var ständigt laget som satte sig i förarsätet efter två spelade perioder i Tibblehallen, medan Täby gång på gång kom tillbaka och utjämnade. Väl i den tredje gick de skånska gästerna mot att plocka med sig segern efter Ellen Rasmussens mål, men inom loppet av en och en halv minut skulle hemmalaget vända. Först när Matilda Sjödin kvitterade till 4-4 och sedan när Jennifer Stålhult, med mindre än 20 sekunder kvar av matchen, hängde in det avgörande 5-4-målet.

– Efter sina två mål och två assist på söndagen gick Moa Tschöp upp i topp i SSL:s totala poängliga. Backen har stått för åtta mål och 16 assist efter åtta spelade matcher och delar förstaplatsen med IKSU:s Veera Kauppi.

– Hos gästande Malmö delade fyra olika namn på målskyttet. Det var dock backen Jessica Jensen som blev poängbäst med sina två målgivande passningar.

– Täby blir därmed kvar på fjärdeplatsen i SSL-tabellen med fem poäng upp till serieledande IKSU. För Malmös del lyckades laget inte ta klivet över slutspelssträcket och vilar efter åtta spelade omgångar på en niondeplats.