Lördag
29 Sep 2 matcher
Lördag
06 Okt 2 matcher
Söndag
14 Okt 2 matcher
Lördag
20 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 2 matcher
Söndag
04 Nov 2 matcher
Lördag
10 Nov 1 match
Torsdag
15 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Idag 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 2 matcher
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Malmö
MAL

Sen vändning bakom Täbys nya seger

4 november 2018 15:40
SSL Dam

Med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid vände Täby underläge till ledning hemma i Tibblehallen på söndagen. I en tät och rafflande kamp med gästande Malmö kunde Stockholmslaget till slut plocka samtliga tre poäng och studsa tillbaka efter förlusten senast.


Resultatet:

Täby - Malmö 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Anna Peterzén, Matilda Sjödin, Jennifer Stålhult

Mål Malmö: Josefine Keller, Frida Mainz Olsson, Tereza Urbánková, Ellen Rasmussen

Rubrikerna:

– Malmö var ständigt laget som satte sig i förarsätet efter två spelade perioder i Tibblehallen, medan Täby gång på gång kom tillbaka och utjämnade. Väl i den tredje gick de skånska gästerna mot att plocka med sig segern efter Ellen Rasmussens mål, men inom loppet av en och en halv minut skulle hemmalaget vända. Först när Matilda Sjödin kvitterade till 4-4 och sedan när Jennifer Stålhult, med mindre än 20 sekunder kvar av matchen, hängde in det avgörande 5-4-målet.

– Efter sina två mål och två assist på söndagen gick Moa Tschöp upp i topp i SSL:s totala poängliga. Backen har stått för åtta mål och 16 assist efter åtta spelade matcher och delar förstaplatsen med IKSU:s Veera Kauppi.

– Hos gästande Malmö delade fyra olika namn på målskyttet. Det var dock backen Jessica Jensen som blev poängbäst med sina två målgivande passningar.

– Täby blir därmed kvar på fjärdeplatsen i SSL-tabellen med fem poäng upp till serieledande IKSU. För Malmös del lyckades laget inte ta klivet över slutspelssträcket och vilar efter åtta spelade omgångar på en niondeplats.