MAL

IKSU i semifinal – avgjorde kvartsfinalen mot Malmö

26 mars 2018 20:29
ssl-slutspelet

IKSU är klara för semifinal efter ytterligare en seger över Malmö. Inte riktigt lika målrikt den här gången, men väl en säker vinst och de regerande mästarna visar riktigt fin form.

IKSU-Malmö 6-2 (0-1, 2-0, 4-1)

Mål IKSU: Julia Nordin, Johanna Hultgren, Frida Norström, Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson, Maja Viström

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Cecilia Di Nardo

12-3 och 10-0, de två första matcherna har verkligen varit ensidiga historier med IKSU som klara segrare.

Men Malmö hade inte gett upp hoppet om att kunna rubba sina motståndare. Ellen Rasmussen gav gästerna ledningen i den första perioden, en ledning som laget höll ända in i första periodpausen.

I andra tog det bara en minut innen IKSU kvitterade genom Julia Nordin, men Malmö fortsatte att streta emot på ett bra sätt. Johanna Hultgren satte dock hemmalaget i förarsätet efter halva perioden till 2-1 vilket också var ställningen efter två perioder.

I tredje gav IKSU:s större tyngd utdelning. Frida Norström, Emelie Wibron och Amanda Delgado Johansson satte trean, fyran och femman och de regerande mästarna vann säkert.

Innan slutsignalen friserades siffrorna till 6-2 genom Malmömål av Cecilia Di Nardo och ett hemmamål av Maja Viström.

IKSU är därmed klara för semifinal medan det för Malmö är färdigspelat för den här säsongen.