Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Malmö
MAL

Malmö till slutspel - efter väntad dramatik

17 mars 2018 18:10
SSL Dam

Malmö plockade den sista platsen till det kommande SSL-slutspelet i det avgörande streckstridsmötet mot Dalen. Umeålaget öppnade bäst, men efter en stark vändning i den tredje perioden kunde skåningarna plocka med sig samtliga tre poäng och därmed gå om Dalen och belägra åttondeplatsen.


IBK Dalen - Malmö FBC 4 - 6 (2-1, 2-2, 0-3)

Mål Dalen: Felicia Lilja, Sandra Törnqvist, Sara Ryman

Mål Malmö: Madeleine Karlsson, Marlene Lennartsson 3, Ellen Rasmussen 2,

Precis som väntat var det stekheta streckmötet mellan Dalen och Malmö på lördagseftermiddagen en jämn historia. Hemmalaget satte sig i förarsätet efter drygt två och en halv minuts spel genom Felicia Lilja - men bara halvminuten senare satte Madeleine Karlsson gästernas kvittering. Dalen fick dock det sista ordet i perioden när Sandra Törnqvist skrev in sig i målprotokollet och hemmalaget var i ledningen inför den andra.

I mittperioden var det fortsatt rafflande. Sara Ryman utökade Dalens ledning till 3-1 men gästerna kom tillbaka och efter halva den andra perioden var det 3-3 på matchtavlan när Marlene Lennartsson klev fram och blev tvåmålsskytt. Precis som i den första, var det dock hemmalaget som gick in i pausvilan med en ledning när Ellen Berglund satte 4-3 för Dalen.

Förutsättningarna inför mötet var klara: Malmö behövde samtliga tre poäng för att gå om Dalen - och så blev också fallet. I den tredje och sista perioden vände gästerna från Skåne efter att Ellen Rasmussen blivit tvåmålskytt och Marlene Lennartsson fullbordat sitt hattrick.

Malmö plockade därmed den åttonde och sista slutspelsplatsen och ställs nu mot tvåan IKSU i kvarten.