Trots att Malmö höll på att komma tillbaka kunde Pixbo Wallenstam hålla undan, plocka tre nya poäng och befästa sin förstaplats i SSL-tabellen.

Pixbo Wallenstam - Malmö 5-4 (2-1, 2-1, 1-2)

Mål Pixbo: Alicia Fylke 2, Isabell Krantz, Josefin Wålinder, Stephanie Boberg

Mål Malmö: Ellen Tillman, Marika Wärnehult 2, Marlene Lennartsson

Pixbo Wallenstam är efter fredagskvällens omgång fortsatt etta i SSL-tabellen. Detta efter att ha besegrat Malmö i en rafflande match i Wallenstamhallen.

Hemmalaget kunde genom två mål av Alicia Fylke gå upp i en tvåmålsledning efter drygt halva spelade förstaperioden. Gästerna från Malmö visade dock att de helt klart skulle vara att räkna med och kunde först reducera genom Ellen Tillman och sedan, fyra minuter in i den andra, också kvittera när Marika Wärnehult skrev in sig i målprotokollet. Innan perioden var slut hade dock Isabell Krantz och Josefin Wålinder båda gjort varsitt mål, vilket betydde 4-2 för Pixbo när vi klev in i den tredje akten.

Väl där kunde Stephanie Bobergs mål till 5-2 ha sugit ur musten ur gästerna, men istället kom de tillbaka och reducerade två gånger om. Närmare än så kom dock inte skåningarna som efter 60 minuter se sig slagna med 5-4 och bröt därmed sin fyra matcher långa segersvit.