KAR

Malmö segrade i målsnål tillställning

28 januari 2018 17:55
SSL Dam

Malmö plockade samtliga tre pinnar och befäste sin slutspelsplats efter söndagens seger. Hemma mot Karlstad blev det en målsnål tillställning där skåningarna till slut kunna vinna med 3-1.

Malmö - Karlstad 3-1 (2-0,0-0,1-1)

Mål Malmö: Marlene Lennartsson, Ellen Tillman, Ellen Rasmussen

Mål Karlstad: Tilda Flodell

Malmö plockade sin tredje raka seger när ett form- och bortasvagt Karlstad gästade Kirsebergs Sporthall på söndagseftermiddagen. Mötet visade sig bli en ytterst målsnål tillställning där hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden, och där Marlene Lennartsson och Ellen Tillman noterades för varsitt mål. Karlstad hade chans till att reducera när man strax efter hemmalagets 2-0-mål fick en straff som dock Amanda Berggren missade. Även Malmö brännde ett straffslag genom Cecilia Di Nardo fyra minuter från slutet av den första akten.

Publiken fick endast se ytterligare två mål i fighten på söndagseftermiddagen. Efter en mållös mittperiod klev Ellen Rasmussen fram och tryckte in 3-0 på straff sex minuter in i den tredje, vilket mer eller mindre blev spiken i kistan. Karlstad fick in ett tröstmål dryga minuten från slutet genom Tilda Flodell, men fick till slut se sig slagna med 3-1. Malmö befäste därmed sin sjundeplats i tabellen medan Karlstad blir kvar på plats elva.