MAL

Tung seger för Malmö i Uppsala

20 januari 2018 16:00
SSL Dam

Det var upplagt för ett tätt drama i Uppsala mellan Sirius och Malmö, och visst skulle det bli dramatik. Gästerna knep till slut samtliga poäng efter att Ellen Rasmussen stått för två mål i 3-2 segern.

Sirius - Malmö 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Mål Sirius: Anna Mattsson, Maja Liljeroth.

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Cecilia Di Nardo.

Det var mycket viktiga poäng på spel under lördagen när Sirius tog emot Malmö. Två lag tätt intill varandra i tabellen som slåss om att gå till slutspel senare till våren.

Det blev också en jämn och rafflande kamp om poängen där gästerna öppnade målskyttet i den första perioden genom Ellen Rasmussen.

Anna Mattsson kunde i mittakten kvittera för hemmalaget men minuten senare hade Malmö återtagit ledningen genom Cecilia Di Nardo.

Båda lagen stod upp bra i banan och bjöd på en stark defensiv vilket gjorde att de klara chanserna sällan dök upp. När Malmö dock fick straff i mitten av den tredje perioden klev Ellen Rasmussen fram igen - och visade på kyla när hon prickade in 1-3.

Det målet skulle visa sig bli matchavgörande. Maja Liljeroth reducerade visserligen för Sirius men närmare än så kom inte hemmalaget. 2-3 och tre oerhört viktiga poäng för Malmö.