MAL

Malmös förlustsvit är bruten

11 november 2017 16:10
SSL Dam

Telge och Malmö kom båda med sex raka förluster i bagaget och trots att Telge krigade sig in i matchen så var det gästerna som bröt sin långa förlustsvit och åker hem med tre efterlängtade poäng.

Telge - Malmö 2-3 (0-2,2-1,0-0)

Mål Telge: Therese Gustafsson, Felicia Forsmark

Mål Malmö: Marlene Lennartsson 2, Ellen Rasmussen

Malmö visade direkt att man hade tänkt att åka hem med en efterlängtat trepoängare. Marlene Lennartsson och Ellen Rasmussen såg till att gästerna hade tagit ledningen med 3-0 när den andra perioden knappt startat. Malmö hade sedan bud på att utöka ledningen till 4-0 efter att Telges Cornelia Jansson stått för en otillåten trängning och gästerna tilldelades en straff. Ellen Rasmussen tog hand om straffen som inte resulterade i något fjärde mål.

Istället vaknade Telge och inför den sista perioden hade hemmalaget krigat sig in i matchen ordentligt och låg nu bara under med uddamålet efter att Therese Gustafsson och Felicia Forsmark nätat för hemmalaget.

Den tredje perioden förblev dock mållös, men Telge hade chansen att kvittera efter att ha bjudits på två powerplay. Dessvärre får hemmalaget se sig besegrade ytterligare en gång, medan Malmö tog en efterlängtat trepoängare efter att har förlorat sex raka matcher.