Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

JOHANNA EJDELIND FÖRLÄNGER

14 april 2020 16:30
Dam

Med sin fysiska och kompromisslösa spelstil tog Johanna Ejdelind SSL med storm föregående säsong. Nu står det klart att Malmö FBCs motståndarbackar inte kommer att får en lugn sekund framöver heller.


Johanna Ejdelind har medialt tidigare beskrivits som fotbollsspelaren som sadlade om till innebandyspelare. Det är gammalt nu och Ejdelind är innebandyspelaren som fortsätter sin karriär i världens bästa liga.

”Vi fick in allt och lite till i vad jag hade för förväntningar på Ejdelind för ett år sedan när vi äntligen fick chansen att värva in henne. Hon har varit precis den powerforward vi behövde för att lyfta och förändra vårt spel såväl offensivt som defensivt.“ Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

Föregående säsong spelade Ejdelind 23 matcher och stod för 14 (8+6) poäng. Hon bokfördes även för fyra utvisningsminuter.

”Att poängen skulle trilla in var jag inte orolig för och i takt med att Ejdelind kommer in i tempot med sin teknik mer så kommer poängskörden att öka. Sen har hon varit jätteviktig för vårt presspel och det är väl en av våra stora förändringar spelmässigt jämfört med tidigare säsonger. Jag är också imponerad över att det bara blev obetydligt med utvisningsminuter, då hon är som bäst på ”gränsen” och att domarna tidigare säsonger har varit lite känsliga för fysiskt spel.” avslutar Jeppsson

Källa: PR

Fotograf: Nisse Nilsson