Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

KIM CLEMEDTSON ÅTERVÄNDER TILL MALMÖ FBC

10 januari 2020 09:00
Herr

Malmö FBC fortsätter rusta inför vårens stenhårda uppgörelse i herrarnas Division 1 Södra. Nu står det klart att Kim Clemedtson återvänder från SSL-laget Warberg IC.


Kim kom till Malmö under brinnande säsong 16/17 och producerade då 7 poäng på spelade 10 matcher. Säsongen därpå var Kim en bärande poängspelare och stod för 32 (12+20) poäng på 20 matcher i Allsvenskan. En prestation som gjorde Warberg IC så pass intresserade att de värvade honom inför säsongen 18/19. Där han producerade 30 (20+10) poäng på 31 matcher och var starkt bidragande till att de avancerade till Svenska Superligan. Nu efter 17 matcher i SSL väljer Kim att avbryta sitt kontrakt för att flytta tillbaka till Malmö.

Klubbchef Mikael Jeppsson om Kims återkomst

I grunden flyttar Kim tillbaka till Malmö för att inte behöva ha ett långdistansförhållande men såklart är även innebandyn viktig för honom och Malmö FBC det självklara valet. Kim har kvar många vänner i laget som han har haft god kontakt med under warbergssejouren så grupprocessen kommer gå väldigt smidigt. Sen vet vi att Kim kommer tillföra laget väldigt mycket i framförallt det offensiva spelet och som helhet är det en perfekt ”halvsäsongsvärvning” för oss.

Jag vill även passa på att tacka Warberg IC och Kimmo Eskelinen för gott samarbete med övergången.

Huvudtränare Jörgen Hansen kommenterar sitt nygamla nyförvärv:

Att Kim väljer att komma tillbaka till oss och förstärka oss i jakten på ett allsvenskt kval är givetvis ett styrkebesked. I Kim får vi en numera rutinerad, avig och otroligt spelskicklig rightare som kommer att ge oss ytterligare spets i anfallsspelet. Vi snackar en spelare som producerar 2 poäng per match på allsvensk nivå, så det är inget snack om att detta är en superbra värvning för oss.

Herrlaget hade onekligen en tuff period under hösten! Först skadade sig Gustav, sen återvände Oskar Andersson till Lomma, Edin flyttade till Monaco (har spelat enstaka matcher) och det hela toppades med att John gick sönder igen. Avbräck som förmodligen hade knäckt de flesta lagen men grabbarna har verkligen knutit näven och gjort en bra spelmässig första halva på säsongen. Nu har vi på kort tid förstärkt laget rejält med tre redan malmöetablerade spelare (Jacob, Tobias och Kim) plus att Gustav är spelklar igen så är vi minst sagt väl rustade för våren. Avslutar Jeppsson