23 Mar 1 match

Viktig vinst emot FBC Lerum

30 oktober 2018 00:30
Herr

Herrlaget tog under söndagen sin tredje raka hemmavinst i Baltiska hallen. Läs vad coach Hansen tycker om matchen.

Under söndagen gästade nykomlingarna FBC Lerum Malmö i jakt på sin andra vinst för säsongen. En match som Malmö på förhand fick ses som favorittippade i men Lerum gjorde match av tillställningen och Malmö kom undan med nöd och näppe och kunde säkra sin tredje vinst för säsongen med siffrorna 4-3, så här säger Jörgen Hansen om matchen

**Viktig vinst idag med det satt långt inne, vad hände? ** Vi börjar stabilt i den första perioden, även om vi är lite avvaktande och känner in Lerum så kontrollerar vi matchen helt i den första perioden. Första perioden slutar 1-0 till oss men hade i ärlighetens namn kunnat sluta med större måldifferens

I den andra perioden drar vi upp tempot och drar i sönder Lerums försvar och alldeles för enkelt får vi göra både 2-0 och 3-0 men därefter tar det stopp. Jag tycker att Lerum spelar upp sig en aning men framförallt är det vi som spelar ner oss. Vi går ifrån vår vanliga struktur och gameplan och tappar både tempo och fart i det vi gör. Vi bjuder in Lerum i matchen helt enkelt och med avvaktande utvisning på oss reducerar Lerum till 1-3, minuterna senare i spel 3-5 emot oss gör dem 2-3.

I den sista perioden rycker vi upp oss några procent men för ett lag som Lerum som desperat jagar poäng och dessutom känner att dem har häng på oss så blir matchbilden svårare än den bör vara. Men vi får utdelning på vår uppryckning och kan dra ifrån till 4-2. När dem får in 4-3 med sekunder kvar av matchen i spel 6-5 så blir det på nytt lite darr på tråden men Christoffer Sjöstrand gör en fantastisk räddning i slutet och tre nya poäng är ett faktum.

Vad var bra i dagens match och vad behöver ni förbättra till nästa match? Bra är att vi fortfarande är ruskigt bra i försvarsspelet sett till antalet insläppta mål per match. Vi släpper in minst mål i hela ligan och det gör vi tack vare vårt uppoffrande spel och vårt storspelande målvaktsspel. 3,6 mål per match släpper vi in och räknar vi bort 5-6 spel och boxplay så släpper vi endast in 2,4 mål per match, det är grymt. I matchen emot Lerum släpper vi inte in ett enda mål i 5-5 spelet och emot Craftstaden släpper vi bara in ett mål i 5-5 spelet

Mindre bra är att vi inte levererar den kontinuitet under 60 minuter idag som vi vill och kan göra, givetvis är detta något vi måste höja under säsongens gång men vi ska inte heller glömma att när man kommer in i såna här svackor som vi gör idag efter vårt 3-0 mål är det oftast svårt att bromsa en sån effekt. Varje spelomgång hittills i vår serie är det något ledande lag som leder med flera bollar, börjar tappa och sen förlorar matchen, så det är starkt att vi kan bromsa, växla om och gasa på nytt tycker jag

Nästa motstånd är Lillån på bortaplan, vilka utmaningar är att vänta i den matchen? Stämmer, Lillån är den nykomling hittills som levererat på riktigt bra, dem spelar en riktigt rolig innebandy med enormt mycket fart och ”give and go” injektion. För oss handlar det om att först och främst stämpla in på varje träning till 100% så att vi kan bygga upp tempot och energin som vi kommer att behöva inför nästa utmaning. Lillån på bortaplan är en tuff men delikat uppgift för gänget! En sex-poängs-match dessutom!